Izvor:
09.09.2019 u 15:47
0

PORODICE NEUTEŠNE: Preminula dvojica speleologa!

Tužilaštvo na jugu Poljske saopštilo je danas da su dvojica speleologa, koji su prošlog meseca zbog porasta vode ostali zarobljeni u najvećoj poljskoj pećini, umrla od hipotermije.

Njihova tela su prošle nedelje izvučena iz pećine u poljskim Tatrima.

Akcija spasavanja pokrenuta je sredinom avgusta pošto je grupa speleologa alarmirala službe za vanredne situacije da su dvojica njihovih kolega ostala zaglavljena u uskom, neobeleženom prolazu.

Spasioci su njihova tela locirali krajem avgusta.

Oni su ostali zarobljeni tokom istraživanja nepoznatih delova Velike snežne pećine na Tatrama, najduže i najveće pećine u Poljskoj.

Spasioci su koristili male količine eksploziva kako bi razbili kamenje i proširili prolaze u pećini, a, inače, bilo je potrebno da prođe tri sata između eksplozija kako bi se raščistio vazduh u pećini.

Tužilac Jan Zijemska je saopštio da su rezultati autopsije pokazali da su oni umrli od posledica hipotermije.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/printscreen/@ChiIIVlbes

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter