Izvor:
17.09.2019 u 10:22
0

AVGANISTAN: Pokušan atentat na predsednika!

Bačena bomba na predsednički karavan u Avganistanu. Predsednik Ašraf Gani je, prema prvim informacijama, nepovređen i sklonjen je na bezbednu destinaciju.

U trenutku napada, Gani je bio u provinciji Parvan, koju je obišao u okviru predsedničke kampanje.

Prema izveštajima svetskih medija, na licu mesta poginulo je najmanje 24 ljudi, dok je na desetine povređeno. RT takođe saznaje da je bomba bila postavjena na vozilo službe bezbednosti.

Portparol avganistanskog predsednika izjavio je za AP da je Gani bio prisutan za vreme napada, ali da nije povređen i da je na sigurnom.

Šrema nekim informacijama bomba je ekdslodirala na početku okupljene mase pristalica Ganija.

Za sada ni jedna grupa nije preuzela odgovornost za napas, a ostaje nerazjašnjeno ni da li je prvobitna meta napada bio avganistanski predsednik.

Nedugo nakon tog napada još jedna eksplozija zatresla je Avganistan. Naime, eksplodirala je bomba u Kabulu, postavljena u blizini američke ambasade. U tom napadu poginulo je najmanje šest osoba.

Izvor: B92
Foto: Twitter/rtvbn1

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter