Izvor:
27.10.2016 u 22:46
0

Sekirom ubila porodicu na spavanju: Komšije šokirane nezapamćenim zločinom u Kraljevu

Komšije porodice Aleksić, koju je u Kraljevu na spavanju sekirom ubila ćerka Slavica Lazić, još su u šoku.

Ništa nismo čuli, nikakve jauke, zapomaganje… Tek sam na vestima videla da se u mojoj ulici dogodilo svirepo ubistvo. Ovo je šok za mene. Skoro svaki dan sam se viđala sa Milankom – kaže komšinica Mileva.

Ona nam je ispričala da joj se Milanka nedavno požalila kako Slavica ne radi i da u poslednje vreme pije.

Ona je odavno razvedena. Ima dve odrasle ćerke, koje su udate. Aleksići, ipak, nisu oskudevali ni u čemu. Imali su solidne penzije. Sina Sašu su izdržavali, jer je on odranije imao nekih psihičkih problema i nije bio u stanju da radi. Ali je bio divan – kaže komšinica Mileva.

Porodica Aleksić se davno doselila u Kraljevo iz okoline Prištine, i u početku je Predrag, vozač u „Autotranportu“, bio tu sam sa decom, dok je Milanka ostala na Kosovu zbog posla. Slavica se udala mlada a muž joj je bio vojno lice. Posle razvoda prodali su stan. Ona je dobila stančić u Kraljevu i sada je povremeno živela u njemu.

Slavica ima i unuke, a ćerke su povremeno dolazile da posete babu i dedu u Jarčujku. Šta se u njoj desilo, to samo ona zna – konstatuju komšije i dodaju da u porodici Aleksić nikada nije bilo teških svađa.

Kako saznajemo, posle svirepog ubistva, Slavica je sama pozvala policiju. Na saslušanju je ćutala i navodno je delovala kao neko ko nije svestan šta je uradio. Slavica Lazić ubila je oca i brata, Predraga i Slavoljuba Aleksića, a teško ranila majku Milanku koja je, u međuvremenu, preminula od povreda.

Nije došao na sahranu svom bratu

Do kuće Predraga Aleksića su domovi njegova dva brata, a Predragova snajka, Slavoljubova strina kaže da nije bila u dobrim odnosima sa deverom Predragom.

Ti lošiji odnosi su počeli od onog dana kada se Predrag nije pojavio mom suprugu, odnosno njegovom bratu na sahrani – rekla je žena, koja nije želela da se predstavi.

Sekirom je htela sve da okonča

– Verovatno je ta žena imala psihičkih problema, ali niko od njenih najbližih nije to primetio – kaže psiholog Aleksandra Janković.

Ubistvo najbližih sekirom dok spavaju ukazuje na akumuliranu agresiju.

Sekira je deo naše ikonografije. U toj ženi je, po svemu sudeći, bila duboka agresija i rešenost da se u momentu sve završi. Uništila je svoju primarnu porodicu, ali i decu, unučiće i sve to ukazuje na zločin iz strasti objašnjava psiholog Aleksandra Janković.

Naša sagovornica smatra da je moguće da je Slavica bolesnog brata doživljavala kao izvor svojih problema, da roditelji ne mogu da se posvete njoj zato što se brinu o bolesnom sinu.

Blic.rs
Foto: N: Božović

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter