Izvor:
12.11.2019 u 20:45
0

SRPSKE SLUŽBE NA VISINI ZADATKA: OTKRIVENO ko su albanski ŠPIJUNI i šta su pokušali DA UKRADU!

Vrlo specifična municija, koja se retko može naći na tržištu!

Radnik Prvog partizana Borivoje Glišović koji je radio na poziciji menadžera za davanje poverljive dokumentacije Albancu uzeo 30.000 evra, a dogovorio 60.

Glišović je kopirao poverljive projektno-tehničke podatke o municiji kalibra 12,7 mm

Na crnom tržištu oružja i municije za metkom ovog kalibra vlada veliko interesovanje i ne proizvodi ga mnogo zemalja.

Radnik 'Prvog partizana' iz Užica Borivoje Glišović i Albanac Šefćet Demirovski uhapšeni zbog krađe dokumentacije o proizvodnji municije kalibra 12,7 mm.

Glišović je priznao da je kopirao dokumentaciju i prodavao je Demirovskom, a do trenutka hapšenja uzeo 30.000 evra.

Oni su privedeni posle višemesečne opsežne istrage o 'curenju' poverljivih podataka iz užičke fabrike oružja. Reč je o tajnoj dokumentaciji koja se tiče proizvodnje municije za snajpere, ali i za protivavionske mitraljeze.

Potvrda ove informacije stigla je juče i od Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, iz kojeg su saopštili da je privedeno više lica zbog sumnje na zloupotrebu položaja odgovornog lica i davanje mita.

Uhapšena su tri radnika Privrednog društva 'Prvi partizan' iz Užica, kao i S. D., državljanin Severne Makedonije i vlasnik firme 'Ats group' iz Skoplja zbog zloupotreba i davanja mita. Uhapšeni su bivši inženjer u 'Prvom partizanu' B. G. iz Užica, N. I. iz Požege, konstruktor u Pogonu za alate i mašine u PD "Prvi partizan" i M. M.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu, radi saslušanja, biti privedeni nadležnom tužiocu. Njima se stavlja na teret da su krivična dela izvršili prodajom projekata i drugih dokumenata koji pripadaju 'Prvom partizanu' iz Užica, a odnose se na proizvodnju oružja i municije – saopštili su iz Tužilaštva.

Glišović je kopirao poverljive projektno-tehničke podatke o municiji kalibra 12,7 mm, koja se proizvodi u 'Prvom partizanu', i ove materijale predavao u više navrata Demirovskom. Operativci BIA i VBA sa kolegama iz MUP-a pratili su njihova kretanja i aktivnosti i snimali ih prilikom primopredaja. Na taj način utvrđeno je da je Glišović dosad dobio 30.000 od ukupno dogovorenih 60.000 evra. Akcija se nastavlja daljim pretresima objekata u Užicu i Beogradu, koje su njih dvojica koristila. Sumnja se da je Demirovski tu samo bio posrednik i da je stvarni kupac neko sa teritorije Kosova i Metohije ili Albanije – objašnjava izvor iz istrage.

On dodaje da je reč o vrlo specifičnoj municiji, koja se retko može naći na tržištu.

ALBANSKI ŠPIJUN PAO NA PRIMOPREDAJI: Službe razbile pakleni plan! Iz srpske vojne fabrike izneo TAJNE PLANOVE!

Izvor: Alo.rs
Foto: Twitter/MePinkm

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter