Izvor:
14.11.2019 u 11:09
0

ROBIJA ZA MARIHUANU Brat bivšeg državnog sekretara dobio tri godine!

Viši sud u Beogradu osudio je danas na tri godine zatvora Marka Jablanovića zbog učešća u nabavci i transportu 2,8 kilograma marihuane u januaru 2017. godine, a njegove saradnike na kazne od tri do pet godina zatvora zatvora.

On je brat bivšeg državnog sekretara u Ministarstvu za rad i zapošljavanje Aleksandra Jablanovića, koji nedugo nakon hapšenja brata podneo ostavku.

Osim Jablanovića, u ovom postupku osuđeni su Nihat Preljić na pet godina zatvora, Bajram Aličković četiri godine zatvora, a Miroslav Ilić na tri. Oni su osuđeni zbog krivčnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga da su drogu nabavili Jablanović i Ilić, a da su druga dvojica prevezla drogu od Novog Pazara do Leštana gde su uhapšeni. Na ovu presudu i tužilaštvo i odbrana imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu u roku od 15 dana od prijema pisanog otpravka presude.

Jablanović je optužen da je u januaru 2017. kupio oko 2,8 kilograma marihuane koju je sakrio u poseban bunker u krovu automobila, a zatim angažovao Bajrama Aličkovića i Nihata Preljića da paket prevezu do Beograda i predaju ga Miroslavu Iliću, mada je sud u današnjoj presudi konstatovao da nema dokaza da je Jablanović pakovao drogu.

Dan pošto su kupili drogu Preljić i Aličković su krenuli iz Novog Pazara ka Beogradu. Preljić je vozio svoj „fijat punto“ u kom je bila droga, a Aličković je išao automobilom ispred njega i obaveštavao ga ima li na putu policije. Sa Ilićem su se sastali u beogradskom predgrađu Leštane, ali su uhapšeni pre primopredaje. Jablanović je uhapšen u Kraljevu u službenom vozilu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, što je i bio motiv kasnije ostavke njegovog brata, koji je odbacio optužbe za prodavanje droge kao neistinite.

Izvor. Tanjug
Foto: time.rs/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter