9°C

Beograd

NASTAVAK SUĐENJA DARKU KOSTIĆU: Portir zgrade dao iskaz u Trećem osnovnom sudu!

U nastavku suđenja Darku Kostiću zbog nedozvoljenih polnih radnji nad dečakom L. J. (16) i Šefkijom Bajramijem (22), danas je u Trećem osnovnom sudu u Beogradu saslušan je portir zgrade u kojoj živi modni kreator.

Portir Zoran Milenković ispričao je da je tog dana video mladića L. J., koji ga je posle prijavio za polno uznemiravanje, kako ulazi u Kostićevu zgradu, da bi potom, ubrzo, izleteo pocepane odeće. Portir Zoran Milenković je rekao da je tog dana momak došao kod Kostića u poslepodnevnim satima.

- Nosio je majicu bez rukava, sa ruskom kragnom koja je imala dugmiće. Primetio sam da su mu svi dugmići pokidani i da mu je kragna pocepana, kao da je povučena na dole. Mom kolegi, koji je došao da preuzme smenu, i meni, on je rekao kako ga je Kostić napao. Ja sam mu u šali rekao “Pa i treba da te bije, šta ćeš ti kod njega”, a on je rekao “Došao sam da uzmem novac od njega koji mi duguje za fotografije”, a on je rekao da je Kostić pokušao da ga siluje - ispričao je portir.

Milenković je dodao da je dečko tada pozvao policiju, a da je on predao smenu kolegi i otišao, te da ne zna šta se dalje dešavalo, osim da je čuo da je došla policija.

Zbog novih informacija - da je osim portira Milenkovića tu bio još jedan svedok, tužilaštvo je tražilo da se pozove i sasluša drugi portir.

Kostićeva odbrana insistirala je da se odgovori na pitanje kada je Darko Kostić vratio ključeve od teniskog terena koji se nalazi iza zgrade. Portir je rekao da je to bilo “pre nego što je mladić došao, jer je prethodno imao drugu posetu”. Rečeno je da je Milenković ranije u istrazi rekao da je Kostić vratio dva-tri dana nakon incidenta.

Zbog ovih Milenkovićevih reči biće pregledani snimci nadzornih kamera, na osnovu kojih će se vršiti dodatno ispitivanje ovog svedoka. Suđenje se nastavlja 17. decembra saslušanjem preostalih svedoka.

Podsećanja radi, Darko Kostić uhapšen je i 22. juna prošle godine po prijavi maloletnika L. J. (15), koji je modnog kreatora optužio da ga je polno uznemiravao i podmetnuo mu ilegalni preparat za potenciju. Kostić se tereti i za polno uznemiravanje Šefkija Bajramija, kao i za nedozvoljeno držanje opojne droge i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Bajrami je Kostića optužio da ga je on napastvovao u stanu, nakon što je on došao kod njega zbog kokaina. Međutim, Bajrami je nedavno promenio iskaz i rekao “da je sve za šta je teretio Kostića slagao, jer mu je to “bio alibi za krađu njegovog telefona”.Blic.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar