Izvor:
21.11.2019 u 12:14
0

SRBINU JOŠ 60 DANA PRITVORA Negirao ratni zločin, pa ostao u ćeliji

Osnovni sud u Prištini produžio je na još dva meseca sudski pritvor Nenadu Arsiću iz Čaglavice, protiv koga specijalno tužilaštvo u Prištini vodi istragu zbog sumnje da je izvršio krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

Arsićev advokat Dejan Vasić rekao je za "Kosovo onlajn" da je Arsić juče saslušan pred specijalnom tužiteljkom Dritom Hajdari.

– Arsić je dao izjavu u vezi sa događajima iz maja 1999. godine, u kojoj je istakao da nikada nije bio na tom mestu, u tom delu Prištine, niti u naselju Emšir – rekao je advokat Vasić.

On očekuje da će specijalna tužiteljka Drita Hajdari preostale istražne radnje sprovesti hitno, na isti način kao što je do sada postupala.

Arsić se tereti da je zajedno sa drugim pripadnicima vojske i policije Jugoslavije u prištinskom naselju Emšir maltretirao dvojicu albanskih civila, da ih je navodno tukao, terao da na silu piju alkohol i pevaju srpske pesme. On je već mesec dana pritvoren u zatvoru visoke bezbednosti u Podujevu.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter