Izvor:
28.11.2019 u 08:35
0

„SIN MI JE KIDNAPOVAN“! Otac Marka Rošića uplašen zbog policijske torture! (FOTO)

Nedeljko Rošić, otac Marka Rošića koji se tereti za ubistvo Olivera Ivanovića, demantovao je da je protiv njegovog sina i Nedeljka Spasojevića iz Kosovske Mitrovice podignuta optužnica i izneo da se nad njegovim sinom u zatvoru u Podujevu sprovodi policijska tortura.

On je u izjavi rekao da je njegov sin u zatvoru bez pravnog osnova, s obzirom na to da optužnica nije podneta u zakonskom roku od godinu dana.

Protiv mog sina, koji duže od godinu dana preživljava psihičku i fizičku torturu u kazamatu u Podujevu, ali i protiv Nedeljka Spasojevića, optužnica nije podignuta, što mi je preneo advokat koji zastupa mog sina. Sin mi je faktički kidnapovan jer, na osnovu zakona, tužilac je morao da navede razlog zadržavanja u zatvoru, a na to je odgovor trebalo da da i nadležni sudija – kaže Rošić.

Dodaje da je tačno da je njima pritvor produžen do 23. decembra, ali da je i to urađeno mimo zakona, i ocenjuje da je očigledno da su sudija i tužilac u dosluhu.

Rošić ističe da se predstavnici međunarodne zajednice oglušuju o drastično kršenje zakona i ne reaguju, iako im se više puta pisanim putem obraćao.

Nebojša Rošić tvrdi da njegov sin Marko u zatvoru preživlajva torturu i navodi da je njegova supruga pre mesec dana bila u poseti sinu i da je on potpuno psihički i fizički slomljen.

Teror kosovske policije krenuo je onog jutra kad je uhapšen, a onda se batinanje nastavilo u zatvoru u Podujevu, gde su ga primoravali da prizna krivicu i da za ubistvo Ivanovića optuži državu Srbiju. Kako nije pristajao na ucene, premešten je u zatvor u Gnjilanu, gde je ga je zatvorski čuvar, Turčin, udarao metalnim vratima, usred zime mu isključivao toplu vodu, da bi nam javili da je moj sin hteo da se obesi. Strahujemo za njegov život jer je potpuno slomljen – ispričao je Nebojša Rošić.

On tvrdi i da je prilikom poslednje posete video da je njegovom sinu glava modra od udaraca, ali i da ne može da raširi šake jer mu se ni posle godinu dana nisu oporavili nervi na rukama od lisica kojima je bio vezan.

Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, kao i Dragiša Marković, uhapšeni su 23. novembra prošle godine, u akciji specijalnih jedinica kosovske policje Rosu.

Marković je u međuvrfemenu pušten iz pritvora.

Oliver Ivanović, lider Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda, ubijen je 16. januara prošle godine.

Izvor: Tanjug.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter