Izvor:
28.11.2019 u 10:36
0

USPEŠNO SPROVEDENA AKCIJA: Sedmoro ljudi uhapšeno zbog zloupotrebe položaja! (FOTO)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Sektorom unutrašnje kontrole JP "Elektroprivreda Srbije", uhapsili su šest osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu, kao i jednu osumnjičenu za krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Akcija je izvedena po nalagu Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu. Uhapšeni su Ð. A. (37), odgovorno lice ogranka "Elektrodistribucija" u Kraljevu, zaposleni na rukovodećim mestima u ovom ogranku M. S. (53), Lj. P. (62), D. M. (45) i G. M. (52), kao i radnik M. R. (35), koji su osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja u saizvršilaštvu, kao i V. K. (45) bivši zaposleni u Privrednom društvu "Eurotermik" d.o.o, osumnjičen za falsifikovanje službene isprave.

"Sumnja se da su Ð. A., M. S., G. M., Lj. P., D. M. i M. R. tokom 2017. godine, suprotno važećim procedurama JP "Elektroprivreda Srbije" doneli više zvaničnih dokumenata sa neistinitim podacima, kao i potvrdu za nezakonito priključenje mini hodroelektrane "Dubočica 2" na distributivni sistem električne energije", saopštio je MUP Srbije.

V. K. se sumnjiči da je svojim faksimilom i pečatom overio dokument da je "Eurotermik" izvela radove na izgradnji dalekovoda putem kojeg se ova mini hidroelektrana priključila na sistem električne energije, iako je znao da ova firma to nije uradila.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

Izvor: Novosti.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter