Izvor:
01.12.2019 u 17:29
0

VOZAČ KAMIONA-SMRTI BEZ PRITVORA Sudija neće da pošalje u zatvor čoveka koji je usmrtio troje ljudi

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu odbio je danas predlog Osnovnog javnog tužilaštva da se Kraljevčaninu G.B. (46) osumnjičenom za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, odredi pritvor. On je u petak na autoputu Beograd-Niš prešavši u zaustavnu traku udario u kombi u kojem su bili radnici iz Kragujevca usmrtio troje, a povredio osmoro ljudi od kojih četvoro teško.

– Predlog tužilaštva je bio da se osumnjičenom odredi pritvor kako ne bi uticao na svedoke koji su bili neposredni očevici događaja a nalazili su se u kombiju. Međutim, sud je smatrao da nije dovoljno da se paušalno u predlogu za pritvor navede da svedoci imaju neposredna saznanja o predmetnom događaju, jer će se to tek utvrditi kada budu saslušani tokom postupka. Za određivanje pritvora nije dovoljna apstraktna mogućnost uticaja na svedoke, već je neophodno navesti konkretne okolnosti koje potvrđuju postojanje opasnosti od uticaja na njih – saopštio je Osnovni sud u Nišu.

Kako saznajemo, G.B. nije bio sposoban da iznese odbranu na današnjem saslušanju pred tužilaštvom.

– On je u strašno teškom stanju, od nesreće ne spava, niti jede. Nije bio sposoban da uopšte govori o nesreći – kažu naši izvori.

ČOVEČE, ŠTO NAS POBI Vozaču šlepera smrti pozlilo na saslušanju!

Kraljevčanin je vozio šleper sa duplom prikolicom, vlasništvo tamošnje firme "Dalmas" koja se bavi proizvodnjom i distribucijom građevinskog materijala koji je, iz još neutvrđenih razloga skrenuo u zaustavnu traku i udario u kombi kragujevačkih tablica koji se stajao zbog kvara.

Na licu mesta povredama su podlegli Kragujevčani Ljubiša Jovanović (40), Srđan Jovanović i Žikica Veličković (19). Povređen je vozač kombija D.R. (34), i putnici G.N. (41), I.V. (45), M.M. (29), njegov otac B.M. (53), S.V. (20) i B.S. (32) i M.S. (35).

Prema svedočenju preživelih ljudi, koji tvrde da su radnici beogradske firme "Telefon kabl" , vozač šlepera se kretao velikom brzinom, što je jedan od mogućih razloga zbog čega je šleper skrenuo u zaustavnu traku i smrskao kombi.

U prilog ove njihove tvrdnje govori to što je šleper uspeo da se zaustavi tek stotinak metara od mesta udesa.

Od četvoro najteže povređenih ljudi, dvojica su i dalje u vrlo teškom stanju.

– Jedan od pacijenata ima tešku povredu glave, drugi je zadobio politraumatske povrede i oni su i dalje na odeljenju za intenzivnu negu, priključeni na aparate za mehaničku ventilaciju. Drugoj dvojici, takođe teško povređenih, stanje se blago poboljšalo – saopšteno je iz Kliničkog centra.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter