Izvor:
05.12.2019 u 17:24
0

NEUTEŠNA MAJKA U SUZAMA: Moj sin trpi NESNOSNE BOLOVE! Pretukli su ga HULIGANI!

Dušan Kočovski (19) napadnut je u Subotici, prilikom povratka kući sa druženja u jednom subotičkom klubu, a četiri nasilnika su teško povredila mladića i polomili mu vilicu sa obe strane, i naneli mu povrede po telu, potvrdila je njegova majka Zorica Kočovski.

Ona kaže da Dušan nije poznavao te momke, a da se javila da to ispriča, kako bi se stalno na kraj nasilju među mladima u Subotici, gde iz čista mira stradaju i bivaju teško povrešeni nasred ulice i noću i danju.

– Nasilje se dogodilo 30. novembra, noću oko dva sata, kada je moj sin u povratku kući krenuo da kupi u fast fudu nešto za jelo, kada su ga četiri mladića presrela i istukla nanevši mu teške povrede na licu i telu. Napali su ga vršnjaci, tu su negde svi 1999. ili 2000 godište kao i on, koliko je uspeo da proceni – kaže majka Zorica.

Ona dodaje da je njen sin bio sam na ulici.

– Njegovo društvo iz kluba nije želelo da pođe sa njim, rekli su mu da nisu gladni. Posle verbalnog koškanja došlo je do teškog fizičkog napada na našeg sina, slomljena mu je vilica na dva mesta. Posle nasilja, mladići su pobegli, a naišla su neka deca i obavestili su Hitnu pomoć. Izašao je i dežurni inspektor na mesto događaja, a vilica je Dušanu bila slomljena i sa leve i desne strane. Deca su pozvala Hitnu kada su videla da mu se ne zaustavlja krv iz usta – kaže Zorica.

Ona kaže da je dijagnoza sa svim povredama kasnije evidentirana i u Kliničkom centru u Novom Sadu, gde su Dušana uputili nakon pregleda u subotičkoj Bolnici.

– Sa Hitne pomoći u Subotici, uspeo je da mi pošalje poruku telefonom, majko, ja sam u hitnom prijemu, slomili su mi vilicu. Otišla sam tamo, već su ga lekari pregledali, snimili su povrede, prvo se video samo jedan prelom, a sutradan je taj snimak nekako zagubljen. Ujutro sam se javila dežurnom lekaru na ORL u subotičkoj bolnici, za uputu za Klinički centar, gde je moj sin upućen, i gde su mu konstatovani prelomi vilice i na levoj i desnoj strani. Tamo je i zadržan, saniran je prelom, specijalisti su mu postavili fiksator, koji treba da nosi četiri nedelje, da bi videli hoće li tako moći da mu vrate polomljene delove na prvobitno stanje. Do 8. januara mora da nosi fiksator, a ukoliko ne bude očekivanog rezultata moraće da urade tu tešku operaciju na vilici – kaže neutešna majka.

Ona u suzama priča da njen sin trpi sada nesnosne bolove.

– Fiksirane su mu i donja i gornja vilica, sa desne strane može slamčica da se postavi, da bi ga tako nečim tečnim nahranili. Sada su to samo mleko i lekovi. Ne može da pomeri ni usne niti jedan deo lica – kaže Zorica.

Ona navodi da su joj u Kliničkom centru rekli da je taj najjači udarac Dušan primio sa desne strane.

– Rekli su mi da je toliko jak udarac bio s desne strane, a da se od siline povreda prenela i na levu stranu stranu. To bi trebalo da znači da je jedna osoba tako snažno udarila mog sina, da je on pao na zemlju, a na telu je imao i modrice i udarce, ogrebotine, ugrize. Sve je to u izveštaju lekara – kaže Zorica.

Ona dodaje da sve se dogodilo kod ulice Pap Pala, u širem centru Subotice, blizu nadvožnjaka, a da je subotička policija bila na Hitnom prijemu.

– Šta da vam kažem, ovo je teška muka za svaku majku. Imam i starijeg sina, prvi put ovako nešto doživljavamo, ali je preteško gledati tako teške povrede na detetu. Nadam se da neće ostati ipak posledica posle lečenja. Ne znamo koliko je policija odmakla u istrazi, ali želimo da kažemo svima šta se događa našoj deci, a namera mi je da ovim našim nesrećnim događajem apelujemo na nadležne, da se spreče ovakvi sve češći napadu na decu u našem gradu – kaže Zorica

Izvor: Kurir.rs
Foto: youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter