Izvor:
06.12.2019 u 14:45
0

TO MOGU SAMO SRBI Evo kako su dvojica državljana Srbije pobegla iz NEMAČKOG i ITALIJANSKOG ZATVORA!

Evropske policije trenutno tragaju za dvojicom Srba, koji su na spektakularan način izveli bekstvo iz zatvora u Nemačkoj i Italiji.

Srbin Aleksandar Erceg (43) pobegao je iz zatvora u nemačkom gradu Bohum 15. avgusta, gde je izdržavao kaznu zbog teških krađa, naoružanih pljački i nanošenja telesnih povreda. Nemački mediji su o ovom bekstvu pisali kao o filmskom i spektakularnom, jer ne samo da je odlično iskoristio trenutak kada na zatvorskoj osmatračnici nije bilo čuvara, već je uspeo i da ih nasamari.

Te večeri je bio u teretani i čuvarima koji su nadzirali njega i druge zatvorenike kazao je da ide da se tušira. Međutim, iskoristio je njihovu nepžnju i uzverao se, gotovo kao u filmu, preko zidova, zatim kroz šupljinu na krovu. Odatle je skočio na zatvorski bedem i skočio sa zida visokog pet metara u slobodu.

Prema policijskoj rekonstrukciji, pri doskoku je morao da se povredi i zbog ove teze nadali su se da robijaš nije daleko odbegao. Međutim, ni danas, gotovo tri meseca kasnije, policija nije uspela da ga pronađe.

Da je u toku bekstvo, čuvare kazamata upozorili su prolaznici oko 19.35, koji su prijavili da su videli čoveka kako preskače visoku ogradu i beži u nepoznatom pravcu.

Ostalo je nejasno da li je Ercegu neko pomogao u planiranju ili prilikom samog bekstva, ali budući da je viđen kako se od zatvora udaljava sam, ova teza je malo verovatna.

Bekstvo iz italijanskog zatvora

Iz italijanskog zatvora u gradu Forzinone, 17. novembra pobegao je Srbin Rade Nikolić (38).

Naime, Srbin je od uprave zatvora u Sekondlijanu zatražio posetu porodici, a svoju molbu potkrepio je tvrdnjom da mu je sin bolestan. Iz Uprave zatvora izašli su mu u susret i u pratnji sedam zatvorskih stražara on je otišao u romski kamp u Napulju gde je živeo sa porodicom.

U jednom trenutku njegovom sinu je navodno pozlilo, a osumnjičeni je iskoristio gužvu, zatražio da ode u kupatilo i tada umakao kroz prozor, prenosili su italijanski mediji.

Policija je ubrzo shvatila šta se dešava i dala se u potragu za beguncem. Blokirali su ceo kvart, alarmirane su sve raspoložive patrole, ali Nikolića nigde nije bilo.

Pretpostavlja se da je osumnjičeni duže vreme planirao bekstvo iz zatvora i to u saradnji sa porodicom. Sumnja se da dete uopšte nije bilo bolesno, već je simuliralo prehladu kako bi ocu pomoglo da dobije dozvolu da izađe iz zatvora, a potom ostvari svoj plan i pobegne.

Policija je odmah objavila da je reč o izuzetno opasnom muškarcu i zamolila građane da se jave ukoliko imaju bilo kakve informacije o njemu. Da je Nikolić opasan potvrđuje i istorija incidenata koje je pravio u zatvoru, zbog kojih je takođe i premešten u zatvor iz kog je pobegao. Učestvovao je u svađama i obračunima i bio nasilan, zbog čega su mu nakon preseljenja u novi zatvor uskraćeni izlasci.

Pobegao pa pozvao upravnika zatvora da ga obavesti

Nikako ne treba zaboraviti spektakularno bekstvo u zatvoru u Kopru, koje su izveli Srbin Damnjan Mitrović (40) i Bosanac Dragan Milosavljević (41). Njih dvojica su, naime, svoj beg planirali tri meseca, a Mitrović je tu noć do detalja opisao.

– Niz čaršav smo se spustili u dvorište. Tu smo našli kontejnere, stavili ih jedan na drugi, a dušek koji smo pronašli prislonili smo uz žicu koja je oštra kao žilet. To smo uradili da se ne bismo posekli. Prvo sam se popeo ja, a onda sam pomoću čaršava podigao i cimera. Popeli smo se na stražarsku kućicu, a sa nje se spustili na ulicu niz te čaršave. Isekao sam ruke na žicu, povredio kuk, a moj drug nogu, jer nismo vešto pali. Bežali smo kroz kanale, zavaravali smo tragove. Nakon kilometara smo se razdvojili i znam da je i cimer pobegao i da je sa svojom porodicom – ispričao je Mitrović.

Strahujući da bi neko od zatvorskih stražara mogao da bude u problemu zbog njihovog bega, Mitrović je pozvao direktora zatvora.

– Mislili su da zovem da bi ih "za*ebavao", al sam zvao da mu objasnim kako smo pobegli, da ne pomisli da je kriv neko od stražara. Pričali smo skoro pola sata i čudio se čovek kako smo uspeli da pobegnemo iz jednog od najstrožih zatvora u Sloveniji, a još smo prvi koji smo uspeli – ispričao je on.

blic.rs
Foto: YouTube Printscreen/HBODocs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter