Velika tuga za dečakom koji se ubio pištoljem: Oko 2.000 Vlasotinčana plakalo za Ognjenom

Vlasotince ne pamti veću sahranu, niti veću tragediju. Ognjen Kocić, star 13 godina, dečak koji je u utorak u porodičnoj kući nastradao najverovatnije nesrećnim slučajem, dok se igrao očevim privatnim pištoljem, u četvrtak je sahranjen na groblju. Na večni počinak ispratilo ga je više od 2.000 rođaka, drugova, prijatelja i poznanika porodice koja je zavijena u crno.

Mogo ljudi, nastavnika i đaka iz obližnje škole "Siniša Janjić" u kojoj je pohađao šesti razred stajalo je pored ulica kojima je prošao sprovod, želeći da se na taj način oprosti od dečaka i da saučestvuje u bolu ugledne porodice Kocić. Gotovo da nije bilo čoveka koji je uspeo da zadrži suze. U apsolutnoj tišini, čuli su se jedino zvuci "Posmrtnog marša" koji je pratio kretanje nepregledne kolone. Na njenom čelu bio je beli krst sa imenom mališana i njegova slika. Malo dalje, u rukama jedne starije žene, bila je još jedna Ognjenova fotografija.

- Ogi moj. Oči moje. Gde te vode, sine - jedva je izustila žena, zavijena u crno, dok se gušila u suzama.

Kocići su poštovani i cenjeni u Vlasotincu. Tim rečima ovde opisuju i Ognjenovog oca Dragana, inspektora MUP Srbije, čije su kolege iz Vlasotinca i Leskovca, takođe došle da odaju poslednju poštu dečaku. Kako je Ognjen, najmlađe od troje dece Dragana i Silvije, došao do očevog pištolja, pitanje je na koje, zasad, niko ne može da da odgovor. Dan pre, mališana su svi opisali kao veselo, pametno i duhovito dete, odličnog učenika.

 

Prema nezvaničnim informacijama, veštačenje pištolja iz koga je Ognjen pucao još nije završeno. Policija i tužilaštvo se do sada zvanično nisu oglašavali, jer, kako nam je objašnjeno, to ne čine u slučajevima samopovređivanja. Nezvanično, bio je sam u kući kada je pištolj opalio, a navodno, sa povredom na glavi, Ognjena je pronašao brat.

 

Novosti.rs
Foto: Novosti

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Petak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Live
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro