Izvor:
18.11.2016 u 03:26
0

Slučaj „Tiršova“ dobija novo poglavlje: Roditelji dečaka preminulog od sepse pustili Tužilaštvo da goni lekare

Roditeljii četvorogodišnjeg Aleksandra Adamovića, iz sela Županjac kod Lazarevca, koji je preminuo u decembru prošle godine, pet dana nakon što je povredio ruku, saslušani su u četvrtak u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu. To je nastavak istrage koja se vodi protiv dvojice lekara sa Dečije univerzitetske klinike u Tiršovoj – Đorđa Topličića i Siniše Dučića, osumnjičenih za teško delo protiv zdravlja ljudi.

Dejan i Dragana Adamović su istakli da ostavljaju Tužilaštvu da goni doktore po službenoj dužnosti. Oni su, kako saznajemo, detaljno ispričali šta se sve dešavalo od momenta kad je mališan igrajući se u dvorištu povredio ruku. Prvi pregled obavljen je u lazarevačkom Domu zdravlja, a zbog velikog otoka upućen je u Tiršovu. Tamo je snimljena ruka i stavljen mu je gips. Četvrto jutro posle pada dobio je visoku temperaturu i preminuo je u kolima na putu do Doma zdravlja u Lazarevcu. Dan pre toga bio je na kontroli u bolnici u Tiršovoj, gde mu je ruka ponovo snimana bez skidanja gipsa i gde je roditeljima rečeno da je sve u redu.

Obdukcija je, kako navode, kasnije utvrdila da je Aleksandar dobio sepsu i da se bakterija koja je izaziva proširila na pluća.

Novosti.rs
Foto: Novosti

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter