21°C

Beograd

Slučaj "Tiršova" dobija novo poglavlje: Roditelji dečaka preminulog od sepse pustili Tužilaštvo da goni lekare

Roditeljii četvorogodišnjeg Aleksandra Adamovića, iz sela Županjac kod Lazarevca, koji je preminuo u decembru prošle godine, pet dana nakon što je povredio ruku, saslušani su u četvrtak u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu. To je nastavak istrage koja se vodi protiv dvojice lekara sa Dečije univerzitetske klinike u Tiršovoj - Đorđa Topličića i Siniše Dučića, osumnjičenih za teško delo protiv zdravlja ljudi.

Dejan i Dragana Adamović su istakli da ostavljaju Tužilaštvu da goni doktore po službenoj dužnosti. Oni su, kako saznajemo, detaljno ispričali šta se sve dešavalo od momenta kad je mališan igrajući se u dvorištu povredio ruku. Prvi pregled obavljen je u lazarevačkom Domu zdravlja, a zbog velikog otoka upućen je u Tiršovu. Tamo je snimljena ruka i stavljen mu je gips. Četvrto jutro posle pada dobio je visoku temperaturu i preminuo je u kolima na putu do Doma zdravlja u Lazarevcu. Dan pre toga bio je na kontroli u bolnici u Tiršovoj, gde mu je ruka ponovo snimana bez skidanja gipsa i gde je roditeljima rečeno da je sve u redu.

Obdukcija je, kako navode, kasnije utvrdila da je Aleksandar dobio sepsu i da se bakterija koja je izaziva proširila na pluća.

Novosti.rs
Foto: Novosti

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar