8°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Kurir

NAKON 16 GODINA U ZATVORU: Evo koju privilegiju je Legija dobio

Milorad Ulemek (51) Legija, nekadašnji komandant „crvenih beretki” i Zvezdan Jovanović (55) Zveki, osuđeni na po 40 godina zatvora zbog ubistva srpskog premijera Zorana Đinđića, posle više godina mogu konačno da poljube svoje žene, a ne samo da ih gledaju kroz neprobojno staklo! Takođe, bivšim vođama „beretki“ telefonski razgovori s porodicom produženi su sa 10 na 15 minuta.

OVO SU NEKE OD NAJSTRAŠNIJIH SUDBINA KOJE SU DECA DOŽIVELA: Oni su poginuli u nekoliko prethodnih godina, a ovo je najčešći uzrok

Legija i Zvezdan su godinama viđali svoje supruge samo jednom mesečno kroz blindirano staklo, bez ikakvog fizičkog kontakta, a novi kućni red u požarevačkom zatvoru „Alkatraz“ im konačno omogućava neposredan kontakt, pa čak i poljupce!

OVO JE POLICIJAKA IZ GNJILANA KOJA JE POBILA PORODICU: Niko nije mogao da nasluti masakr (FOTO, VIDEO)

- Donet je novi Pravilnik za zatvorenike u „Alkatrazu“, po kojem mogu da razgovaraju bez neprobojnog stakla. Tako će Legija i Zvezdan jednom mesečno imati pravo na posetu bliskih članova porodice, bez staklene barijere. Dva puta mesečno imaju pravo na duže telefonske razgovore. Ovo je omogućeno svim zatvorenicima „Alkatraza“ - kaže izvor.

MASAKR U GNJILANU: Pobila celu porodicu, izrešetala roditelje, 2 brata, pa presudila sebi

Izmenjeni član 42 stav 2, Pravilnika o kućnom redu Posebnog odeljenja za izdržavanje kazne zatvora za krivična dela iz organizovanog kriminala donosi novost da se skida staklo prilikom posete bliskih rođaka.

Nemaju „ljubavnu sobu“

Pravila o kućnom redu u „Alkatrazu“ predviđaju da zatvorenici ustaju u šest ujutru, a svetla se gase u 23.00. Svakoga dana zatvorenici imaju pravo na dva sata šetnje, dok su im posete članova porodice omogućene jednom mesečno, po sat vremena. Za razliku od drugih, ovaj zatvor nema „ljubavnu sobu“. U sobi za dnevni boravak postoji telefonska govornica, a svi telefonski razgovori, osim onih s braniocem, snimaju se.

UŽAS NA MILJAKOVCU: Maloletnik se zakucao u banderu pri punoj brzini

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar