Izvor:
16.12.2016 u 15:55
0

Zaplena veka: Za tri dana carinici zaplenili preko MILION paklica ilegalnih cigareta!

Carinici su protekle noći, samo tri dana nakon što je na izlazu graničnog prelaza Srpska Crnja otkriven tovar od 400.000 krijumčarenih cigareta bez akcizne markice, zaplenili još veću količinu od čak 700.000 cigareta namenjenih crnom tržištu, saopštila je Uprava carina.

Sprečen je još jedan pokušaj da se u legalnom tovaru prokrijumčare neprijavljene cigarete, što je rezultat dugoročnih napora koje ulažu carinici iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina u praćenje i analizu rizičnih pravaca koji se koriste za krijumčarenje cigareta.

Cigarete su ovoga puta otkrivene u kamionu beogradskih registarskih oznaka koji je prevozio tetrapak u rolnama ka Rusiji.

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, vozač je odgovorio da nema ništa, ali je sumnju carinskih službenika izazvala neadekvatno postavljena carinska plomba, zbog čega je sprovedena detaljna kontrola, navodi se u saopštenju.

U tovarnom delu kamiona, na vrhu uredno prijavljene robe, carinici su zatekli kutije u kojima se nalazilo 3.500 boksova krijumčarenih cigareta marke ''''Marble'''' bez akciznih markica koje su privremeno zadržane do okončanja postupka.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter