10°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

KAO PINK PANTERI: Filmska pljačka u Baču završila neslavno!

Klinci su čuvali isečke iz crne hronike i filmove sa upečatljivim scenama razvaljivanja izloga. Imali su i uokvirene tekstove o pljačkama menjačnica iz Beograda i Novog Sada sa podvučenim greškama, pa se sumnja da su analizirali sopstvene propuste.

Mirko Đ. (22), Mirko I. (26) i Uroš M. (22) osumnjičeni da su u Baču, u vreme policijskog sata, automobilom razvalili ulaz u menjačnicu i odneli sef sa oko 20.000 evra, sumnjiče se da su iščupali ceo sef menjačnice u marketu „Dis“ u Beogradu.

Kako saznajemo, mladići su dobro poznati policiji. Na ideju za pljačku su došli prateći štampu, a detalje su razradili gledajući filmove. Napravili su grešku, jer su prevideli da policija za vreme vanrednog stanja prati svaki njihov korak.

KINESKI EKSPERT DR PENG: SRBIJA SE ZA MESEC ILI DVA REŠAVA KORONE!

Posle pljačke koja je do detalja bila isplanirana, policija je u Baču hermetički zatvorila grad i počela da prati signale mobilnih telefona, uz pregled nadzornih kamera. Trag ih je odveo do kuće u šumarku gde su se dvojica razbojnika štekovala.

Ostavili su telefone u kući, a oni su se sakrili u žbunje da bi zavarali policajce. Međutim, te večeri je padao sneg, pa su policajci samo pratili tragove i videli dva mladića koja su se zagrlila da bi se lakše zagrejali. Odmah posle njihovog hapšenja, lociran je i treći saučesnik kod koga je bila automatska puška. Pretresli su im kuće i našli planove, na osnovu čega su ih povezali sa ranijim pljačkama menjačnica.

Kod njih su pronađeni isečci iz novina, kao i filmovi sa upečatljivim scenama razvaljivanja izloga i pljački menjačnica. Imali su i uokvirene tekstove o pljačkama menjačnica iz Beograda i Novog Sada, sa podvučenim greškama, pa se sumnja da su tako analizirali sopstvene propuste!

FIČ REJTINGS: Kreditni rejting Srbije nepromenjen uprkos pandemiji

- Osumnjičeni su pratili vesti i tako videli kako su „Pink Panteri“ u Španiji i Dubaiju izvršili pljačke. Počeli su da se pripremaju i da se opremaju. Nabavili su oružje, pa su ukrali automobil i više tablica. Sumnja se da su u junu 2017. došli automobilom do „Disa“ na autoputu u Zemunu. Tada su prvo onesposobili pojedine kamere ispred menjačnice i šipkom razbili spoljno staklo. Seli su u auto, dodali gas i krenuli u rikverc! Upali su vozilom unutra, metalnom sajlom vezali sef, prikačili ga za kuku automobila i ceo iščupali napolje, ubacili ga u vozilo i pobegli. To im je najverovatnije bila prva pljačka i tada su ukrali oko 30.000 evra - priča naš izvor i dodaje da su se posle toga malo primirili.

- Pratili su vesti, a onda je na red došao Novi Sad odakle su, kako se sumnja ukrali sef i elektronske dopune za mobilni telefon. Sumnja se da su na isti način opljačkali najmanje još dve menjačnice. Dokazi i snimci iz tih pljački se upoređuju i proveravaju da bi se utvrdilo da li oni stoje iza serije pljački - kaže naš izvor.

Osumnjičeni su ukradeni novac delili na ravne časti, posle odbijanja troškova.

Novac su, kako se sumnja, trošili na kladionice, kafane i žene! Kako su ostali bez gotovine, odlučili su se da se okušaju u Baču, iz koga je jedan od njih. Međutim, kiksnuli su jer nisu računali na budnost i opremljenost policije niti da motre na jednog od njih - kaže  izvor blizak istrazi.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar