4°C

Beograd

Photo: youtube/printscreen

Izvor: Blic.rs

DETALJI SPAŠAVANJA NA ĐERDAPSKOJ KLISURI Neiskusni planinari iz Beograda krenuli u šetnju gustom šumom i to BEZ LAMPE!

Članovi Gorske službe spasavanja uspešno su okončali akciju spasavanja sinoć i izvukli četvoro ljudi koji su se izgubili u blizini Velikog Štrpca u Đerdapskoj klisuri.

Reč je o planinarima iz Beograda koji su šetali šumom, ali najverovatnije zbog loše procene vremena, kada ih je uhvatio mrak nisu mogli sami da pronađu put pa su u pomoć pozvali članove GSS koji su se odmah uputili na teren.

Četvoro planinara među kojima je bila jedna žena i tri muškarca su pošli na vidikovac, a s obzirom na to da je u blizini gusta grabova šuma i jednoličan reljef, u jednom trenutku su uočili da bez pomoći neće uspeti da se po mraku vrate nazad.

SVE O KORONI

EPIDEMIOLOG KON TRAŽIO UVOĐENJE JOŠ JEDNE MERE PA UPOZORIO: NE BI BILO IZNENAĐENJE da na dan imamo i 2.000 slučajeva

IZ HITNE POMOĆI PORUČUJU: Pacijenti zovu zbog sumnje na COVID-19, a lekari im savetuju da urade jednu stvar pre dolaska ekipe

SRBIJA U KANDŽAMA KORONE: Ako se pitate kada će crne brojke konačno početi da padaju, nažalost, NEMAMO DOBRE VESTI

Inače planinari koji su se izgubili, nemaju puno iskustva, nisu imali lampe, ali su bili prisebni i sve vreme održavali kontakt telefonom sa članovima GSS i pratili njihova uputstva.

Oni su uspešno izvučeni sinoć oko 22 sata i niko od njih nije povređen.

Akcija spasavanja je trajala oko sat i po vremena.

U akciju spasavanja su izašli spasioci iz stanice Bor, a pomogli su jedan vatrogasac iz Kladova i šumar iz Nacionalnog parka Đerdap.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar