Izvor:
18.02.2017 u 09:53
0

REŠENA SMRT IZ DUBAIJA: Srpski Pink panter Borko Ilinčić obesio se u zatvoru!

Vlasti Ujedinjenih Arapskih Emirata zvanično su saopštile da je vođa Pink Pantera Borko Ilinčić (35) izvršio samoubistvo u zatvoru u Dubaiju.

Podsetimo, lokalne vlasti su najpre početkom januara tvrdile da je Ilinčić umro od srčanog udara, ali je Kurir nekoliko dana kasnije objavio tvrdnje Borkovih prijatelja da porodica sumnja da je reč o samoubistvu.

Ilinčić je u Dubaiju bio na odsluženju desetogodišnje kazne zbog spektakularne pljačke u „Vafi centru“ 2007. godine. Pošto su se tužilaštvo i Ilinčićevi advokati žalili na presudu, srpskog „pink pantera“ je čekalo suđenje pred Apelacionim sudom.

Prvo ročište bilo je zakazano za 1. februar. Na suđenju održanom pre tri dana pojavio se upravnik zatvora i sudiji Saidu Salemu bin Šarmu dostavio potvrdu o smrti srpskog državljanina – navodi se u medijima.

U potvrdi je navedeno da je Borko Ilinčić 2. januara izvršio samoubistvo vešanjem u zatvorskoj ćeliji.

Obesio se pomoću prsluka, a pronašao ga je upravnik zatvora. Telo je pregledao lekar sudske medicine i potvrdio je da je reč o samoubistvu – rekao je general-major El Mansuri, pomoćnik načelnika policije za krivičnu istragu u Dubaiju.

U obraćanju sudu navedeno je da je Ilinčić „imao dobar tretman u zatvoru i da se dobro slagao sa ostalim zatvorenicima“.

Član porodice Borka Ilinčića došao je u Dubai, preuzeo telo i odneo ga u Srbiju radi sahrane – rekao je portparol srpske ambasade arapskim medijima i dodao da nema više detalja o misterioznoj smrti „pink pantera“.

Pokojni vođa Pantera uspeo je da pobegne iz Emirata posle pljačke u „Vafi centru“ i prvom presudom je bio osuđen na doživotnu robiju. Međutim, pošto je u februaru 2014. identifikovan i uhapšen u Madridu, a godinu i po dana kasnije izručen UAE, na ponovljenom suđenju kazna mu je smanjena.

Kurir
Foto: Twitter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter