5°C

Beograd

Photo: happybsc

Izvor: Blic.rs

Ove tajne kriju telefoni Velje Nevolje! Finansijska istraga još traje!

Svi telefoni uhapšenih članova kriminalne organizacije koju su predvodili Veljko Belivuk (36) zvani Velja Nevolja i Marko Miljković (29) nalaze se na veštačenju, a policija je od svih pripadnika grupe oduzela i automobile kako bi bilo utvrđeno koja vozila su sve korišćena za izvršenja krivičnih dela.

U istrazi protiv ovog opasnog kriminalnog klana koji je poslednjih godina preuzeo primat u podzemlju Beograda, ali i cele Srbije, policija je do sad oduzela nekoliko desetina automobila!

PROČITAJTE JOŠ

PROVOKACIJA ZBOG KOJE GORI INSTRAGAM! Golišava Elena Kitić izbacila neverovatne slike! (FOTO)

NA KORAK DO NOVE TITULE: Zvezda zablistala u Senti! 3:1 protiv TSC-a!

NEODGOVORNU MINISTARKU BiH čeka tužba: Potcenila srpsku donaciju!

(UŽIVO) Lajčak: Dijalog NEOPHODAN! Srbija je mnogo toga uradila na putu ka EU!

Elez sleteo u Sarajevo! Svi detalji izručenja!

 Kola su uzimana od svih osumnjičenih, od njihovih žena, ali i drugih članova porodice. Sumnja se da su mnoga od tih vozila koristili za likvidacije i otmice. Veštačenja bi trebalo da ukažu da li u kolima ima DNK ili bilo koji drugi trag osoba koje su nestale, a za koje se sumnja da su ubijeni od strane Belivuka - objašnjava sagovornik.

Od samog Belivuka oduzeta su dva "audija", ali i automobil u kom se nalazio u trenutku hapšenja kada je krenuo da ga zapali kako bi uništio sve dokaze iz vozila. Kako je  juče  objavljeno, Nevolja je vozio "audije" koji su potpuno isti kao automobil direktora policije Vladimira Rebića, ali nije se zaustavio na tome već je na svom vozilu imao iste tablice kao i direktor policije. Belivuk je ovo uradio jer je dobro znao da saobraćajna policija, radari, ali i kamere ne snimaju i ne zaustavljaju vozilo sa tim tablicama.

 Tablice koje se dodeljuju zaposlenima u policiji koji su na višim funkcijama brišu se iz sistema, a kada bi vozilo prošlo ulicom ono se ne bi zaustavljalo, jer se na osnovu registarskih tablica vidi da je u automobilu neko ko je na visokoj funkciji u policiji.

U toku istrage odzet je i luksuzni "mercedes" repera Stefana Đurića Raste koji je prošlog meseca izašao iz zatvora, a kog su čuvali pripadnici Belivukove grupe. I on je poslat na veštačenje kako bi bilo utvrđeno da li su i njega koristili za izvršenje nekih krivičnih dela.

U toku velike istrage koja se vodi protiv Belivukovog kriminalnog klana koji je osumnjičen za brojna krivična dela među kojima su i mučenja, otmice i svirepa ubistva, zaplenjeni su i svi mobilni telefoni pripadnika ove kriminalne grupe, kako obični, tako i kriptovani telefoni preko kojih su koristili šifrovanu aplikaciju "Skaj" za komunikaciju. Veštačenjem ovih telefona policija pokušava da pronađe snimke i slike počinjenih krivičnih dela, kao i komunikacije između pripadnika grupe u kojima pričaju o zločinima. Ono što je za sada nezvanično poznato jeste da je policija već pronašla brojne ovakve dokaze protiv Belivukove grupe.

Između ostalog javno su do sada objavljeni i prisluškivani telefonski razgovori između Belivuka i pripadnika njegove kriminalne grupe u kojima pričaju o planiranju likvidacije Milana Ljepoje, vođe "Pink Pantera" koji je, kako se sumnja, brutalno ubijen u Nevoljinoj vikendici u Ritopeku, jer se "previše oslio" i "želi da preuzme Niš".

Do sada su prikupljeni i razni snimci sa sigurnosnih kamera u okolini štekova Belivuka, Miljkovića i njihove grupe, na kojima se vidi kako neki od muškaraca koji su nestali prošle godine bez traga, dolaze sa njima na sastanak, ulaze u kuću i potom više nikada ne izlaze.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će javnosti uskoro predstaviti nove dokaze protiv ove grupe na kojima se vidi kako izvršavaju krivična dela, kao i da će te informacije "biti jezive" i da će "šokirati i celu Evropu".

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar