Izvor:
15.03.2017 u 23:48
0

DRAMA NA NOVOM BEOGRADU: Dve bebe spasene iz zgrade u plamenu!

M. Š. (79) otrovala se ugljen-monoksidom, dok su njena ćerka (60) i unuka (20), kao i dve komšijske bebe zbrinuti na licu mesta jer su se nagutali dima, nakon požara koji je izbio na Novom Beogradu.

Drama se dogodila juče oko 8.30, kada je požar izbio u stanu na prvom spratu zgrade u Ulici dr Ivana Ribara. Kako saznajemo, starica je kolima Hitne pomoći prevezena na VMA, dok druge dve žene, kao i bebe nisu odvezene u bolnicu.

Niko nema opekotine. Pedijatrijska ekipa Hitne pomoći pregledala je jednu bebu staru 12 dana i jednu bebu od pet meseci. One se dobro osećaju – kaže izvor.

Kako prenosi Kurir, požar je izbio na terasi stana u kome živi petočlana porodica.

Tu žive baka i njena ćerka s mužem i dvoje odrasle dece. Ujutro su u stanu bile samo njih tri. Čula sam da im se zapalio šporet na terasi. Valjda je baka, za koju sam čula da je senilna, uključila rernu, koja je izazvala požar – rekla je za Kurir jedna stanarka zgrade u Ulici Ivana Ribara i dodala:

Vatra je kuljala s terase, gust dim je ispunio ceo hodnik solitera, a uvukao se i u ostale stanove. Videla sam ženu i devojku koje su istrčale iz tog zapaljenog stana u pidžamama. Bile su skroz garave i tresle su se kao prut. Jedna je govorila da je baka ostala unutra i da ne zna šta da radi. Njih dve su bile toliko izbezumljene da nisu umele da pozovu ni vatrogasce, pa su komšije zvale.

Lazar Radanović, koji živi iznad stana u kome je izbio požar, kaže da se njegov stan za minut ispunio dimom.

Jedva sam preživeo. Odjednom je počela da se oseća paljevina i sve je pocrnelo. Nisam znao šta me je snašlo. Hteo sam da izađem u hodnik, da se spasem, ali kada sam otvorio vrata stana, bilo je još gore. U hodniku se ništa nije videlo. Mislio sam da ću se ugušiti. Posle sam video da se zapalio stan ispod mog. Te komšije su stalno nešto kuvale na terasi – opisao je Radanović dramu koja se odigrala u višespratnici.

U njihovom ulazu žive i porodice s decom i bebama.

Pošto su se maltene svi stanovi ispunili dimom, roditelji tih beba su se uplašili, pa su zatražili lekarsku pomoć za bebe. Na sreću, sve bebe su dobro. I moj unuk od osam meseci živi na devetom spratu. Ćerka mi se uplašila – rekla je stanarka.

Kurir
Foto: Twitter/IFM923

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter