Izvor:
02.04.2017 u 16:53
0

VATROGASCI OSTALI BEZ VODE: Požar progutao stan i strugaru kod Užica!

Cela stolarska radionica, krov i stan na prvom spratu kuće Aleksandra Jojića (40) iz naselja Popova Voda kod Užica izgoreo je juče u požaru koji je izazvala varnica sa dalekovoda.

Šteta, koju Jojić procenjuje na između 150 i 200 hiljada evra bila bi mnogo manja da vatrogascima tokom intervencije – nije nestalo vode u cisterni.

– Par sekundi pre nego što smo napustili radionicu sa bandere koja se nalati tik uz strugaru pala je varnica i zahvatila objekat. Nas nekoliko pokušali smo da ugasimo vatru, ali nismo uspeli, u međuvremnu smo pozvali vatrogasce. Došlo je jedno vatrgasno vozilo iz Užica – kaže za Jojić.

Tokom gašenja tank vatrogasnog vozila se, priča on, ispraznio, pa su vatrogasci tražili pojačanje, "ali im je rečeno da su sve ostale cisterne angažovane na gašenju požara na drugim mestima".

– Ceo komšiluk je pritrčao u pomoć. Vatrogasno crevo smo razvukli do privatnog izvora iz koga smo povukli vodu i nastavili gašenje vatre koja je u tim trenucima gutala krov radionice. U međuvremenu sa bandere su pale žice – pravo na krov kuće – priča Aleksandar.

Posle izvesnog vremena pristigla je još jedna vatrogasna ekipa iz Čajetine, ali se ispostavilo da je bilo kasno da bi se spasilo potrkovlje kuće i strugara.

blic.rs
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter