Izvor:
03.04.2017 u 00:41
0

Ispovest Srbina koji je preživeo nesreću u Rumuniji: KAFA MI JE SPASLA ŽIVOT!

Imao sreće BMW je uleteo u dvorište i pokosio moje koleginice, nisam sedeo s njima jer sam otišao u kantinu da kupim kafu, priča Nikola Stojanović.

Bilo je kao na filmu! BMW je odjednom uleteo u dvorište fabrike i pokosio ljude na mestu na kojem je trebalo da sedim s koleginicama. Nisam se tu zatekao jer sam se zadržao – otišao sam da kupim kafu u kantini i to mi je spaslo život.

Ovako priča za Kurir Nikola Stojanović iz Srbije, radnik fabrike „Leoni“u rumunskom gradu Piteštiju, o nesreći u kojoj je poginula Nišlijka Irena Ilić, a povređene su Aleksandra Ranđelović i Branka Gligorijević.

Nikola, koji je radio na istoj liniji kao i njegove koleginice tokom obuke za rad u ovoj fabrici, prisetio se tragedije u četvrtak ujutru kad je Andrej Kristijan Karamelea uleteo kolima u dvorište, usmrtio Ilićevu i povredio još petoro ljudi.

– Ostao sam da kupim kafu na aparatu u kantini, a Irena i druge dve devojke su odmah izašle. Inače sam se družio s njima i radili smo na istoj liniji, pa smo uvek sedeli zajedno na pauzi u toj trpezariji u dvorištu. Sreća je što sam ostao da kupim kafu, da nisam, i ja bih poginuo – rekao je Nikola za Kurir.

On navodi da se Karamelea veoma brzo kretao i da je prilikom uletanja u dvorište preleteo zid visok pola metra.

– Radnici koji su sedeli pored i nisu bili povređeni skočili su na vozača i počeli da ga tuku. Ne verujem u zvaničnu izjavu da on nije dobio otkaz, jer se po fabrici pričalo drugačije. Sumnjam da je sve ovo uradio namerno – kaže naš sagovornik.

Nikola ističe da vozača BMW nije poznavao jer u fabrici radi nekoliko hiljada ljudi. Sa druge strane, istakao je da su kolege iz Rumunije bile veoma prijatne i fine prema radnicima koji su došli iz Srbije.

Podsetimo, stravična nesreća dogodila se u četvrtak ujutru kad je Karamelea u pozajmljenom automobilu uleteo među radnike koji su bili na pauzi u trpezariji u dvorištu fabrike. Tom prilikom nastradala je Irena Ilić, a povređene su njene koleginice Aleksandra Ranđelović i Branka Gligorijević. Devojke su hospitalizovane u bolnici u Piteštiju, a u petak ih je obišao i srpski ambasador Branko Branković. Kako saznajemo, naše radnice uskoro će se vratiti u Srbiju.

Inače, prve informacije nakon udesa ukazivale su na to da je Karamelea tog jutra otpušten, a kasnije se pojavila informacija da je Rumun brzom vožnjom hteo da impresionira koleginice.

– Mladićevi majka i brat su doneli njegov ugovor o radu. U njemu se navodi da je on zaposlen na određeno vreme, do maja – preneli su rumunski mediji.

ODREĐEN PRITVOR VOZAČU UBICI

Sud u Piteštiju odredio je zadržavanje do trideset dana Andreju Kristijanu Karamelei. Podsetimo, njemu se na teret stavlja ubistvo i nanošenje teških telesnih povreda iz nehata, zbog nesreće u fabrici koju je izazvao. Mladić je navodno na saslušanju izjavio da nije imao nameru nikoga da povredi. Mediji su preneli i reči njegovog brata, koji je izjavio da je Andrej naleteo na pesak, zbog čega je izgubio kontrolu i uleteo u otvorenu trpezariju.

kurir.rs
Foto: arhiva,
Twitter/PolitiaRomana

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter