Izvor:
10.05.2017 u 18:11
0

SEĆATE SE MALOG ALEKSE? Njegova majka je ostavila potresnu poruku na Fejsbuku i NESTALA!

U školi je bila popularna parola "nisi nam drug ako ne biješ Jankovića".

Ovo je Aleksa. Imao je 14 godina, bio odličan đak sedmog razreda Osnovne škole “Sreten Mladenović Mika” u Nišu. Svakog dana, maltene godinu dana, trpeo je maltretiranje vršnjaka u školi. Svi su okretali glavu, niko mu nije pomogao. Danas je tačno šest godina od njegovog samoubistva, koje je pokrenulo priču i otvorilo Pandorinu kutiju o vršnjačkom nasilju u Srbiji i zbog koje se traži usvajanje Aleksinog zakona.

Na ovaj pretužan dan, Aleksina majka Dragana Janković postavila je na Fejsbuk status koji u tri rečenice opisuje njenu tugu.

– Nemojte me tražiti …neću biti tu…. Sanjam raj i susret gde će mi dodirnuti ruku i obrisati suze. Nikad “maj” neće donositi radost!!! – napisala je Aleksina majka.

Posle ovog statusa, ona je objavila još jedan – esej o Aleksi.

Dragana danas nije odgovarala na pozive novinara naše redakcije. Ali, kao što je rekla: “Nemojte me tražiti …neću biti tu…”

Njen sin Aleksa je za nepunu godinu čak osam puta bio prebijen.

Imao je potres mozga, hematome, modrice po glavi i telu, povredu noge, primao je infuziju, lomili su mu naočare, nosio je longetu.

O svemu su bili obavešteni direktorka škole, psiholog, razredni starešina, školski policajac, Policijska uprava Niša… Niko ništa nije preduzeo.

Dan pred smrt majci Dragani je pričao šta su mu sve rekli i šta su mu uradili tog dana u školi. Majka ga je molila da izdrži još mesec dana, do kraja školske godine i obećala da će posle ispisati i njega i sestru iz te škole. Sutradan se bacio sa trećeg sprata.

Školski kolektiv pokušavao je sve da zataška.

S tim u vezi izbrisan je i snimak Aleksinog prebijanja koji su zabeležile školske kamere, a neki od nastavnika su čak i podsticali linč nad njihovim pokojnim sinom. U školi je bila popularna parola “nisi nam drug, ako ne biješ Jankovića”.

Izvor: telegraf.rs
Foto: Facebook/draganagaga.jankovic.14

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter