Izvor:
23.05.2017 u 08:35
0

PREOKRET: Protiv inspektora koji je radio na ubistvu Jelene Marjanović vodi se istraga!

Inspektor Todor Došen koji je radio na slučaju ubistva Jelene Marjanović, je i dalje pod istragom, za navodnu krađu novca od dilera kog je hapsio.

Pokradeni diler je nestao.

Naime, kako objašnjavaju u beogradskom Prvom osnovnom tužilaštvu, a kako prenosi “Blic” protiv Došena, inspektora Odeljenja za krvne i seksualne delikte, prošlog leta je Služba unutrašnje kontrole MUP podnela krivičnu prijavu za zlopotrebu službenog položaja.

Nezvanična saznanja govorila su o tome da je inspektor u aprilu 2016. ukrao novac i mobilne telefone od izvesnog Borisa Dimitrijevića, koga je privodio zbog dilovanja droge.

Odmah po dobijanju krivične prijave iz SUK, Prvo tužilaštvo počelo je istragu. Do sada su obavljene brojne dokazne radnje u sklopu te istrage, a saslušan je i sam Došen kao i veći deo svedoka, pa bi se najkasnije krajem leta mogla očekivati odluka – da li će inspektor biti optužen za zloupotrebu položaja ili će krivična prijava biti odbačena.

Istraga, u ovoj poslednjoj fazi, predviđa saslušanje još dvojice veoma bitnih svedoka: najpre inspektora iz unutrašnje kontrole koji je radio na Došenovom slučaju, a potom i samog Dimitrijevića. Ovaj drugi, međutim, predstavlja problem za tužilaštvo, s obzirom na to da ne uspevaju da ga pronađu još od pokretanja istrage!

On se, naime, ne nalazi na adresi prijavljenoj u dokumentima, pa se pozivi vraćaju tužilaštvu.

Prvo osnovno tužilaštvo, u međuvremenu, podiglo optužnicu protiv Dimitrijevića za slučaj zbog koga ga je Došen i privodio. Suđenje za posedovanje narkotika zakazano mu je za kraj ovog meseca, pa se očekuje da, ako se ne pojavi ni na početku pretresa, Prvi osnovni sud za njim raspiše potragu.

Tada bi usledilo njegovo privođenje, koje bi tužilaštvo moglo da iskoristi da ga sasluša u Došenovoj istrazi.

Prema nezvaničnim informacijama, Došen je Dimitrijevića hapsio zbog sumnje da se bavi dilovanjem droge.

Nakon privođenja, zaplenio mu je, kao dokazni materijal, oko 20 evra i 40.000 dinara, kao i tri mobilna telefona.

Postupak se nastavio redovnim tokom, a diler se pojavio u policiji tražeći da mu se vrate oduzeti novac i telefoni. Ispostavilo se da nema ni novca niti telefona, a osumnjičeni je ispričao da se, između ostalog, dogovorio sa Došenom da mu proda jedan od telefona, te da očekuje i taj novac. Nakon toga, usledila je prijava SUK.

Došen, koji je među kolegama i na ulici među kriminalcima poznat kao Toša, inače je u 2011. bio najviše nagrađivan beogradski policajac. Njega je u vreme kada je radio u Policijskoj stanici Palilula tadašnji saziv Skupštine grada četiri puta birao za policajca meseca.

U fokus javnosti ponovo je došao dok je radio na slučaju ubistva pevačice Jelene Marjanović u Borči.

Protiv Todora Došena je već okončan interni disciplinski postupak u MUP. Komisija je, na osnovu nalaza SUK, utvrdila da inspektor jeste prekšio propise kad je “zaturio” telefone i novac uhapšenog Dimitrijevića.

Zbog tog prekršaja on je smenjen sa pozicije inspektora i prebačen u Policijsku stanicu Čukarica.

Izvor: Telegraf
Foto: Facebook/Jelena Marjanovic

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter