Izvor:
21.06.2017 u 02:10
0

Zločin koji se ne zaboravlja: Monstrum zaklao ženu, bebi slomio lobanju!

Ne želim da iznesem svoju odbranu. Braniću se ćutanjem u ovoj fazi postupka, hladnokrvno i bez imalo kajanja rekao je juče u novosadskom Višem sudu monstrum Arpad Sabo (28), optužen za teško ubistvo četvoromesečne ćerke Nikoline i supruge Slavice (24), koje je počinio u Veterniku u avgustu prošle godine.

– On je svesno hteo da ubije i suprugu i dete. Tog dana, u noći između 15. i 16. avgusta prošle godine, prvo je ubio Slavicu i to tako što je najpre u kupatilu stana primenio fizičku silu u nameri da je liši života zadavši joj udarce u predelu glave i tela, nakon čega je kuhinjskim nožem, dužine sečiva oko 20 cm, Slavici zadao tri ubodne i jednu reznu ranu na vratu. Tu se nije zaustavio, već je nastavio da joj kasapi grkljan, zid ždrela, krvne sudove – navedeno je u optužnici.

Nakon toga monstrum odlazi do dečjeg kreveca u kome mu je bila četvoromesečna ćerkica i istim nožem ubija i rođeno dete.

– Prvo joj je šakom stisnuo teme glave, čime joj je polomio kosti, a zatim istim nožem kojim je ubio Slavicu prerezao joj vrat – navedeno je u optužnici u daljem opisu monstruoznog zločina koji je Arpad počinio.


Optuženi je tokom čitavog jučerašnjeg pretresa pažljivo slušao svačije izlaganje, a čak se i ironično i podrugljivo nasmejao nekoliko puta dok su Slavičini neutešni roditelji davali svoje iskaze.

Vesna Stanojević, koordinatorka sigurnih kuća, došla je juče iz Beograda na glavni pretres.

– Došla sam na ovo zločinačko suđenje da bih podržala roditelje, imajući u vidu da sam nakon zločina bila u kontaktu s ocem, odnosno dekom žrtava. Smatram da je podrška roditeljima vrlo bitna, jer svi sa strane gledaju probleme zločina i nasilja u porodici i ponašaju se kao posmatrači. A ovo je problem koji može da se desi svakome – kazala je Stanojevićeva.

Potom je navela da nije očekivala da će se branitićčutanjem.

– Njemu je verovatno advokat predložio da čuti. Međutim, šta god da uradi, ovo je zločin bez presedana. Nadam se da će sud izreći maksimalnu kaznu zatvora – istakla je Stanojevićka.


Vesna Stanojević je kazala i da joj je žao što nije usvojena izmena i dopuna zakona.

– Žao mi je što u ovom slučaju nije moguće izreći doživotnu kaznu zatvora. Nažalost, ovaj monstrum je mlad čovek i on može dočekati da izađe iz zatvora, dok Nikolinu i Slavicu ništa ne može vratiti. To je, po mom mišljenju, strašno – rekla je nakon suđenja Stanojevićeva.

kurir.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter