Izvor:
27.07.2017 u 13:48
0

JEZIVI DETALJI LIKVIDACIJE U HERCEG NOVOM: Ubice Nika Roganovića sve pažljivo planirale! (FOTO)

Meštani su odmah pozvali policiju i kola Hitne pomoći. Prebačen je do bolnice ali su lekari mogli samo da konstatuju smrt.

U Herceg Novom, u naselju Dubrava, juče oko 1:20 posle ponoći, hicima iz automatske puške, ubijen je Niko Roganović (66), otac Duška Roganovića i rođeni stric Vladimira Roganovića. Operativni podaci pokazuju da je ovo nastavak sukoba dva zaraćena crnogorska klana "kavačkog" i "škaljarskog", jer su Roganovići bliski ovom prvom.

Prema nezvaničnim informacijama, najmanje dvojica napadača su izvesno vreme pratila kretanje Nika Roganovića. Znali su u koje vreme dolazi kući iz svog lokala i zato su mu sačekušu spremili baš na delu puta koji vodi do njegovog doma.

Čekali su ga na krivini u uskoj uličici, kada je usporio svojim vozilom, u njega su ispalili više hitaca i pobegli. Da su ubice sve pažljivo planirale ukazuje i činjenica da na kućama ispred kojih se dogodio zločin nema instaliranog video-nadzora. Istrazi od pomoći nisu bili ni vlasnici obližnjih kuća koje su probudili pucnji.

Sinoć oko 1:20 sam čula kako petarde pucaju. Usledio je jaki vrisak i lupnjava i nešto je udarilo. Istrčali smo napolje i videli mali plavi auto i u njemu krvavog čoveka – ispričala je jedna stanarka.

Meštani su odmah pozvali policiju i kola Hitne pomoći. Prebačen je do bolnice ali su lekari mogli samo da konstatuju smrt.

Motiv Roganovićeve likvidacije za sad se samo naslućuje. Dok istražitelji saopštavaju da preduzimaju sve mere i radnje kako bi identifikovali osobe odgovorne za zločin, operativni podaci ukazuju da je to nastavak krvavog rata dve kotorske ekipe.

Niko Roganović je otac Duška Roganovića, koji je u aprilu ove godine ostao bez obe noge u stravičnoj eksploziji podmetnute bombe pod njegov automobil.

– Niko je dugo istraživao ko je hteo da ubije njegovog sina. Plaćao je informacije i saznanja. Interesovala su ga imena. Nije hteo da se zadovolji time da su Duška teškim invalidom napravili "škaljarci". Hteo je imena. Eto, sada su i njega ubili – rekao je izvor jednog lista.

U sukobu ova klana do sada je ubijeno više od deset osoba. Rat Kotorana započeo je krajem 2014. godine, kada je u Valensiji ukradeno nešto više od 200 kg kokaina, koji su iz Južne Amerike prošvercovali "kavčani".

Krađu su počinli "škaljarci", odnosno Goran Radoman, koji je likvidiran nekoliko meseci kasnije, februara 2015. godine u Beogradu.

Dva dana pre podmetanja eksploziva ispod automobila Duška Roganovića, u Beogradu su uhapšeni Strahinja Knežević (29) i njegov drug iz Herceg Novog Nemanja Zurovac, za koga se tvrdi da je blizak sa Vladimirom Roganovićem.

Oni su bili u automobilu, a pretresom je pronađen veliki broj ispaljenih čaura.

Telegraf
Foto: vijesti/ slavica kosić

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter