Izvor:
28.07.2017 u 13:49
0

NEGIRALA KRIVICU PRED TUŽIOCEM: Da li je majka Bojovića zaista povezana sa ubistvom?

Anđelka Bojović (66) majka Luke Bojovića i njegov brat od strica Matija Bojović (35), koji su preksinoć uhapšeni u Nikšiću, pred tužiocem negirali krivicu.

Oni su uhapšeni zbog sumnje da su pripremali ubistvo Ratka Koljenšića, rođaka Slobodana Šaranovića, koji je optužen za pomaganje u ubistvu Anđelkinog mlađeg sina Nikole (39) u Beogradu 2013. godine. Njima se na teret stavlja priprema za izvršenje krivičnog dela i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih sredstava, piše "Blic".

Koljenšić je ubrzo posle Nikolinog ubistva uhapšen, a iz pritvora je pušten u decembru prošle godine i od tada se, zbog bezbednosne ugroženosti nalazio pod stalnim nadzorom policije.

U vozilu u kome su uhapšeni Anđelka i Matija Bojović policija je pronašla fotoaparat sa snimcima Koljenšićeve kuće, dok je naknadnim pretresom Matijine kuće u Nikšiću pronađeno 20 metaka, ključ od ručne bombe i dve radio veze.

U nikšićkoj policiji očekuju da će Anđelki i Matiji Bojoviću, posle saslušanja biti određen pritvor, ali je pitanje da li će pronađeni dokazi biti dovoljni za podizanje optužnice za planiranje ubistva.

"Nikšićki inspektori od sinoć su na stalnoj vezi sa kolegama iz Službe crnogorske kriminalističke policije kako bi ispitali da li se Anđelka i Matija eventualno mogu dovesti u vezu i sa ubistvom Slobodana Šaranovića (78) u martu u Budvi. Šaranović je bio optužen da je organizovao i naredio ubistvo Nikole Bojovića kao osvetu za ubistvo svog brata Branislava, koje je, prema njegovim sumnjama naredio Luka Bojović", kaže za "Blic" izvor iz crnogorske policije.

On navodi da je crnogorska policija u istrazi ubistva Šaranovića prikupila dosta dokaza, da postoji video snimak napadača koji su iz vozila u pokretu iz automatskog oružja pucali u Šaranovića ispred njegove kuće u budvanskom naselju Dubovica.

Najbitniji dokaz mogao bi da se odnosi na Šaranovićevu prijavu policiji mladića koji je planirao da ga ubije, ali je odustao od te namere.

Naime, Šaranović je samo deset dana nakon što je pušten iz pritvora policiji prijavio da mu je na ulici prišao nepoznati mladić, koji je u njega uperio pištolj. Prema izjavi Šaranovića, mladić mu je rekao da ima zadatak da ga ubije, ali da je odustao od toga, nakon čega je Šaranoviću dao i pištolj i mobilni telefon.

Posle prijave policiji u Budvi, Šaranović je izjavu o ovom slučaju dao i Višem državnom tužilaštvu u Podgorici gde je rekao da mladića, koji mu je prišao ne poznaje, ali da zna ko ga je poslao. On nije želeo da tužiocu otkrije identitet osobe koja je poslala mladića sa zadatkom da ga ubije, uz objašnjenje da će to "sam rešiti".

Šaranović je ubrzo nakon toga likvidiran ispred svog doma, a mesec dana kasnije u medijima su se pojavili natpisi koji ukazuju da je crnogorskoj policiji ipak poznato o kom se plaćenom ubici radi.

Podgorička "Pobjeda" u aprilu je došla do informacija da se radi o plaćenom ubici iz Niša, koga je angažovao jedan Baranin, istaknuti član tamošnje kriminalne grupe. Iako u tekstu "Pobjeda" nije navela o kojoj se grupi radi, pretpostavlja se da je u pitanju barski klan kojim je do smrti rukovodio Luka Đurović, najvažniji saradnik Luke Bojovića u Crnoj Gori, a zatim njegov brat Jovo Đurović.

"Pobjeda" je objavila i da je plaćeni ubica navodno, posle Šaranovićeve prijave, dao izjavu u policiji, nakon koje je pušten. On je potom iz Crne Gore otišao za Niš, a zatim je napustio i Srbiju. Ostalo je nejasno da li je nesuđeni ubica pobegao u inostranstvo po nalogu onoga ko ga je platio za ubistvo Šaranovića, ili suprotno, da bi se, zbog nerealizovanog zadatka sakrio od njega.

– Identitet tog mladića, njegova izjava kao i mobilni telefon sa listom poziva i poruka mogao bi da bude ključni dokaz u rešavanju ubistva Šaranovića – kaže izvor b92, navodeći da još nije poznato da li ovi dokazi imaju veze sa uhapšenima Anđelkom i Matijom Bojović.

Kako je došlo do sukoba Bojovića, Šaranovića i Koljenšića?

Čitava saga sukoba počela je 8. oktobra 2009. godine kada je na Dedinju sa 20 hitaca likvidiran Branislav Šaranović (brat Slobodana Šaranovića i rođak Ratka Koljenšića). On je navodno ubijen jer se raspitivao za Slobodana, sina njegovog prijatelja Danila Radonjića, koji je nestao u julu te godine.

7. septembra 2011. Danilo Radonjić (62) i njegov prijatelj Dženan Ramović ubijeni su sa 16 rafala u Zemunu. Policija je tada ubistvo Branislava Šaranovića, nestanak Danilovog sina, kao i Radonjićevo ubistvo povezala sa Lukom Bojovićem.

29. aprila 2013. godine Lukin brat Nikola Bojović izrešetan je u centru Beograda. Za njegovo ubistvo odmah je osumnjičen Slobodan Šaranović (Branislavov brat) i Ratko Koljenšić (njegov rođak).

Nakon tog zločina niz ubistava se nastavio i broj žrtava je stalno rastao.

Izvor:B92.net
Foto:Youtube /b92

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter