Izvor:
07.08.2017 u 19:31
0

CARINSKA KONTROLA KOD RAŠKE: Kombi brze pošte pun odeće!

Carinici su 4. avgusta tokom dubinske kontrole na magistralnom putu Raška – Kraljevo, u kombiju kurirske službe, zaplenili veću količinu odeće, za koju se sumnja da se radi o falsifikatima određenih robnih marki i preko 6.000 paklica cigareta bez akciznih markica.

U večernjim časovima kod mesta Ušće za kontrolu je izdvojen kombi kurirske službe šabačkih registarskih oznaka koji se kretao na relaciji Novi Pazar – Šabac.

Na licu mesta nije bilo uslova za detaljan pregled, pa je kombi dopraćen do terminala carinske ispostave Kraljevo, gde je izvršen istovar.

Tom prilikom pronađena je garderoba bez prateće dokumentacije, među kojom su najbrojnije bile trenerke, helanke, farmerke i majice sa oznakama Nike, Adidas, Diesel, Levis, za koje će se naknadno utvrditi da li su falsifikati poznatih svetskih brendova.

Osim odeće, pregledom tovara otkriveno je i 6.100 paklica cigareta art slims i marble i to bez akciznih markica.

I dok je prekršajna prijava za robu za koju se sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine naslovljena na vozača kombija, njegov suvozač će snositi odgovornost za otkrivene cigarete pošto ga je, kako je izjavio, nepoznati čovek zamolio da na prevoz preuzme pakete pune nelegalnih cigareta za koje je tvrdio da sadrže obuću.

Podsećamo da je krajem jula, prilikom dubinske kontrole na autoputu Beograd – Niš, takođe u kombiju jedne kurirske službe zaplenjeno preko 50 kilograma rezanog duvana i gotovo 1.000 limenki energetskog napitka red bull.

Tanjug
Foto: Carina Srbije

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter