Izvor:
15.08.2017 u 02:13
0

STRAVIČNI DETALJI ZLOČINA U VRBASU: Ugušila bebu, pa je bacila u smeće!

Na gradskoj deponiji u Vrbasu, danas oko 9.30, pronađeno je beživotno telo novorođenčeta. Užasan prizor, bebu među smećem, prvi su videli radnici na deponiji i odmah obavestili MUP. Samo nekoliko sati kasnije, pod sumnjom da je ubila bebu pri porođaju, uhapšena je S. M. (33) iz ovog grada, i određeno joj je zadržavanje do 48 sati.

Kako smo nezvanično saznali, beba je, navodno, prvo bačena u jedan od kontejnera u Vrbasu, a radnici komunalnog preduzeća su smeće sakupljeno u gradu, kamionom odvezli na gradsku deponiju na Srbobranskom putu. Prilikom sortiranja đubreta, nađeno je novorođenče.

Po prvim nezvaničnim preliminarnim nalazima obdukcije koja je urađena u Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu, na majušnom telu nisu se videle povrede koje mogu da nastanu prilikom porođaja, što upućuje na to da je dečak rođen živ i da je po rođenju disao. Na bebinom telu je bilo tragova posteljice, a, nezvanično, sumnja se da je S. M. ugušila bebu.

Ova tridesettrogodišnja Vrbašanka, koja je udata i sa suprugom već ima petoro dece, porodila se prošle srede kod kuće. Ubrzo posle toga, tek rođenog dečaka je zamotala u ćebe, a smotuljak je stavila u orman u sobi. Ukućanima ništa nije govorila, ali se požalila da ima jako krvarenje, te su je odvezli u bolnicu u Vrbas. Tu je ležela do petka, posle čega se vratila kući, a smotuljak iz ormana je bačen u kontejner. Njen odlazak kod lekara u bolnicu je i pomogao da se dođe do majke koja se nedavno porodila van zdravstvene ustanove, i nije nigde zvanično registrovan porođaj.

U porodici S. M., koja sa mužem i petoro dece živi u Vrbasu u kući zajedno sa svekrom i svekrvom, šokirani su vešću da je ona ostavila svoje dete na deponiji. Svekar Milorad sumnja u navode iz policijskog saopštenja, ističući da je sve trebalo pouzdano proveriti pre nego što su iznete informacije, za koje on smatra da ne mogu biti verodostojne.

– Ona sa nama u zajednici živi 12 godina bez ikakvih trzavica i u skladnom braku sa našim sinom – priča uzrujano svekar. – On radi kao prevoznik, a ona je domaćica. Imaju petoro dece, dva sina i tri ćerke. Najmlađe dete ima četiri godine, a najstarije 11. Dvoje dece, koja idu u školu, odlični su đaci, a treće kreće u septembru u prvi razred. Za nju imamo samo lepe reči. Mi ne verujemo da je ona to uradila.

Svekrva Darinka kaže da je njihovoj snaji bilo loše u sredu, 9. avgusta, kad je hitno preneta u bolnicu u Vrbasu.

– Ušla sam kod nje u sobu i odjednom sam primetila kapi krvi, a ubrzo je u sobi bila lokva. Ona je rekla da je dobila odliv. Brzo smo pozvali lekara i odneli je u bolnicu, gde je očišćena i sanirana, pa se kući vratila u petak, 11. avgusta. Bila je slaba i malokrvna, i od tada nije ustajala iz kreveta. Bili smo zapanjeni kad nam je policija banula u kuću i pitala gde je ona – priča svekrva.

Darinka kaže da ni po čemu nije primetila da je S. M. bila trudna, niti je moglo da se posumnja da nešto nije u redu.

– Ona je posvećena i požrtvovana majka, o kojoj ništa ružno ne može da se kaže. Ne verujemo ni svojim ušima ni svojim očima dok se ne dokaže. Sa njom je u policiju otišao njen muž, a angažovali smo i advokata. Šta se desilo ne znamo i ne možemo biti pametni dok se ne završi istraga – kaže svekrva.

Novosti.rs

Foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter