Izvor:
15.08.2017 u 14:07
0

NESREĆA SRBINA NA MALTI: Dva dana bio zarobljen u pećini, bez hrane i vode!

Srbin Marko Petrić (21) i njegov drug Nik Džonson (19) samo pukom srećom preživeli su nakon što su dva dana bili zarobljeni u pećini bez hrane i pića. Dvojica mladića nestala su u subotu ujutro na Malti, a u potragu su se uključili helikopteri, dronovi, čamci i ribari.

Kada su ih već otpisali posle dva oluja dana, desilo se čudo. Iscrpljeni, ali živi, drugovi su spaseni.

– Hvala svima, hvala, prijatelji. Sada smo dobro, više ne moramo da pijemo mokraću – napisao je Nik Džonson na Fejsbuk profilu.

Nesvakidašnja drama sa srećnim krajem desila se nakon što su dvojica mladića sa biciklima otišli do jedne litice i rešili da se okupaju na moru. Spustili su se niz strmu stenu, ali kada su ušli u more, vreme se naglo pogoršalo.

– Počeo je da duva jak vetar i pojavili su se ogromni talasi. Jaka morska struja počela je da ih vuče na pučinu, daleko od ostrva, u sigurnu smrt. Mladići su se snašli, dosetili su se da u blizini u steni postoje tri pećine. Nekako su uspeli da se dokopaju jedne od njih – kaže portparol malteške policije.

Sreća u nesreći je što je jedan ribar na stenama video dva ranca u kojima su pronađeni odeća i mobilni telefon. Nedaleko odatle, nađena su i dva bicikla, ali od mladih avanturista nije bilo ni traga ni glasa.

Mladići su posle dva dana pokušali da se popnu iz liticu, a kada ih je ugledao lokalni ribar, on je pozvao policiju. Mladići su spaseni, zbrinuti su u lokalnoj bolnici. Iscrpljeni su ali nisu životno ugroženi.

izvor/telegraf.rs

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter