Izvor:
20.08.2017 u 12:55
0

VATRA U OREGONU: Vlast naložila evakuaciju 600 ljudi! (foto)

Vlasti američke savezne države Oregon naložile su evakuaciju oko 600 ljudi nastanjenih nedaleko od turističkog mesta Sisters u Oregonu zbog opasnosti od požara koji su već onemogućili pristup jednom delu obližnjih divljih područja.

Kako javlja AP, zvaničnici vatrogasne službe izjavili su da je još hiljadu stanovnika dobilo uputstvo da se pripremi za odlazak ukoliko to bude potrebno.

Požari u centralnom Oregonu, o čijem uzroku je pokrenuta istraga, počeli su prošle nedelje, a za sada u njima nije uništen nijedan objekat i nema izveštaja o tome da je neko povređen, navodi agencija.

Osim naleta jakog vetra, koji je u subotu duvao brzinom od preko 30 kilometara na čas, vatrogascima će posao otežati pomračenje Sunca, koje u uobičajenim okolnostima predstavlja turističku atrakciju u tom mestu.

Zbog pomračenja, koje se očekuje danas, sve vatrogasne letelice bez instrumenata za noćno letenje moraće da ostanu na tlu tokom približno 35 minuta, koliko je predviđeno da će ta pojava trajati.

Iako će time većina vatrogasne aeroflote privremeno biti stavljena van stroja, veliki avioni za gašenje požara će ipak moći da lete, izjavio je jedan zvaničnik.

Grad Sisters nalazi se u delu Oregona u kojem će Mesec u potpunosti pomračiti Sunce.

Pojedini kampovi i područja za rekreaciju zatvoreni su usled požara, koji su zahvatili predeo od 31 kvadratnog kilometra.

Požari su u višim područjima pogodili šume a u nižim žbunje, a jedna od posledica je i gust dim, navode zvaničnici.

Tanjug
Foto: Twitter/TennesseePaluska‏

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter