Izvor:
15.09.2017 u 14:11
0

TUŽNA ISPOVEST OCA UTPOLJENIH DEČAKA: Hteo sam da urlam u sudnici od očaja i besa, da me nebo i zemlja čuju…

Osnovni sud u Velikom Gradištu je zbog ove tragedije na po godinu dana kućnog zatvora osudio direktora i trenera OŠ "Karađorđe" iz Rače, Zorana Jovanovića i Miloša Gajića, dok je vlasnike pedalina Milanku i Dragana Stankovića iz Niša osudio na po dve godine robije.

– Kad je sudija izrekao kućni zatvor optuženima za smrt mojih sinova Stefana (14) i Nikole (13), hteo sam da urlam u sudnici od očaka i besa, da me nebo i zemlja čuju da je to nepravda! Sud je sramno malim presudama pljunuo u lice meni i mojoj mrtvoj deci – izjadao se Aleksandar Petrović iz Trske kod Rače Kragujevačke, otac dečaka koji su 11. septembra prošle godine na Srebrnom jezeru pali sa pedaline i udavili se.

Osnovni sud u Velikom Gradištu je zbog ove tragedije na po godinu dana kućnog zatvora osudio direktora i trenera OŠ "Karađorđe" iz Rače, Zorana Jovanovića i Miloša Gajića, dok je vlasnike pedalina Milanku i Dragana Stankovića iz Niša osudio na po dve godine robije.

Očajni Aleksandar nikako ne može da se pomiri sa ovako blagim kaznama.

– Tužilaštvo je utvrdilo njihovu krivicu i počelo je suđenje, a potom je na sudu i utvrđeno da su oni krivi za nesreću u kojoj su živote izgubila dva deteta. Ali, onda je sud počeo da utvrđuje ko je više, a ko manje kriv… Doyvolite da pitam, da li su manje krivi direktor škole i trener jer su kobnog dana pustili decu bez nadzora na jezero i seli da piju piće u kafić, ili su možda više krivi oni koji su toj deci iznajmili pedaline, i to bez zaštitne opreme, sa kojih su kasnije moji sinovi skliznuli i udavili se?! – izričit je Aleksandar, tvrdeći da nema tu veće ili manje odgovornosti, jednostavno svi su odgovorni za tragediju.

On je dodao kako posle ovog jezivog događaja nije želeo da razmišlja o osveti, već je odlučio da pravdu prepusti sudu. Bol ga je razdirao, ali je, kako kaže hteo da pusti da zakon reši sve.

On je dodao da je Nikolikoj i Stefanovoj sestri najteže.

– Sari je najteže, jer je navikla na svoju braću. Uvek su bili uz nju, smejali se, pričali, živeli lep dečiji život… Niko od optuženih čak ni Saru nije pitao nikada, da li mogu da joj pomognu, da joj se nađu… Ja sam posle tragedije popustio sa živcima, išao sam kod lekara, ali kako da mi bude bolje bez moje dece – ispričao je Kroz suze Aleksandar.

Telegraf
Foto: Twitter/Postar21/Twitter/milica_sesa

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter