Izvor:
19.09.2017 u 17:27
0

Odbrana ulaže žalbu zbog pritvora Zoranu Marjanoviću!

Odbrana Zorana Marjanovića, osumnjičenog za ubistvo supruge pevačice Jelene Marjanović 2. aprila 2016. godine u Borči, uložiće žalbu sudu na rešenje kojim mu je određen pritvor do 30 dana jer smatra da za to nema osnova.

Kako je Tanjugu rekao jedan od Marjanovićevih branilaca advokat Veljko SDelibašić, žalbom se osporava pritvor jer je Vise javno tužilaštvo predložilo određivanje kako ne bi uticao na saokrivljene i svedoke koje nije imenovalo.

On je podsetio da u ovom slučaju saokrivljenih nema i da je Marjanović jedini okrivljeni.

Delibašić je dodao i da je sudija za prethodni postupak prekoračio predlog tužilaštva, budući da je u rešenju o određivanju pritvora on naveo imena svedoka koji treba da budu saslušani u istrazi.

"Među tim svedocima je i Jelenina pokojna majka, koja je preminula pre pola godine", ukazao je Delibašić ocenjujući ovaj predlog kao besmislen.

Pored toga, kako je naveo, odbrana smatra da nema dokaza koji bi potkrepili osnovanu sumnju da je Marjanović izvršio krivično delo za koje se tereti.

S obzirom da je tužilaštvo pored razloga da ne utiče na svedoke i saokrivljene, tražilo da se Marjanoviću odredi pritvor i zbog uznemirenja javnosti, koji sudija za prethodni postupak nije prihvatio, očekuje se da i tužilaštvo uloži žalbu na rešenje o određivanju pritvora.

O žalbama će odlučivati krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu.

Marjanović je uhapšen u petak, 15. septembra, nakon gotovo godinu i po dana od ubistva.

Na teret mu se stavlja krivično delo teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Marjanović je i ranije privođen ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

On je u subotu na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Tada je, prema pisanju medija, rekao da je tog dana, 2. aprila 2016. bio sa suprugom i ćerkom u šetnji u Borči nakon čega je Jelena produžila na džoging a on se vratio sa ćekom kući oko 15-16 sati.

Nestanak supruge je prijavio oko 20 sati, a njeno telo je policija pronašla sutradan na nasipu u Borči.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter