Izvor:
04.10.2017 u 21:15
0

NAKON UBISTVA ŠVERCERA: Stefanović pozvao na smirivanje tenzija u Tutinu!

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pozvao je danas na smirivanje tenzija u Tutinu, nakon što je policajac u akciji ubio švercera, a potom je uhapšen, i naglasio da neće dozvoliti satanizaciju policije.

"Ne želim da dozvolim satanizaciju policajca i njegove porodice kojoj se preti. Molim ljude da spuste tenzije", rekao je Stefanović na konferenciji za novinare u Palati Srbija.

Ministar je kazao da mu je žato zbog toga što se, kako je rekao, u slučajevima kada učestvuje više osoba različitih nacionalnosti, sve posmatra pod "lupom nacionalizma".

Podsetivši na slučaj od pre mesec dana, kada je u sred dana u Novom Pazaru Bošnjak pucao u policajca srpske nacionalnosti i ranio ga u stomak, Stefanović je zapitao šta bi bilo da je on tada rekao da je to bila "velikobošnjačka agresija na Srbiju".

"Zamislite da sam ja rekao ovo je velikobošnjačka agresija na Srbiju i ubijate srpske policajce. Zamislite kada bi se neko takvim jezikom i tonom obratio. To bi bilo skandalozno", rekao je Stefanović.

Podsetio je da je u Tutinu izvedena multietnička akcija, koju je vodio Bošnjak, a da je policajac koji je pucao do sada imao sve dobre ocene, da je "vrlo ispravan, bez ijednog disciplinskog postupka".

"Tužilaštvo je predložilo sudu, a sud mu je odredi pritvor. Tužilaštvo i sud će reći da li je sve bilo u skladu sa zakonom. Treba da sačekamo rezultate istrage, da se sve pokaže, a do tada spustiti tenzije", poručio je Stefanović.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter