parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

RODITELJI OGORČENI: Dete im jedva preživelo nakon eksplozije bombe, dobili samo 3.720 dinara!

Desetogodišnja Anastasija F. iz okoline Čačka još ima traume od eksplozije ručne bombe, u kojoj su joj dva gelera probila plućno krilo i plućnu maramicu

Roditeljima desetogodišnje Anastasije F., koja je u avgustu teško ranjena najverovatnije u eksploziji ručne bombe, osiguravajuća kuća, kod koje je preko škole osigurana, ponudila je 3.720 dinara na ime odštete za teške telesne povrede, koje je devojčica, srećom, preživela.

Devojčica je povrede zadobila na porodičnom slavlju u Konjevićima kad je u njenoj blizini bačena ručna granata. Mediji su tada izvestili da je povređena u eksploziji „topovskog udara“, koji se tokom vojnih vežbi koristi za simulaciju eksplozije bombe.

- Moja ćerka je povređena sa dva gelera, koji su joj se zarili u desnu stranu pluća, probušili joj plućno krilo i plućnu maramicu. Nakon eksplozije, čačanski lekari su je reanimirali skoro dva sata i u polusvesnom stanju je transportovali za Beograd na Kliniku za majku i dete, gde je operisana i gde je na oporavku provela petnaestak dana - priča otac Petar Filipović, koji još uvek ne može da veruje da je za takve povrede njegove ćerke osiguravajuća kuća isplatila naknadu od 3.720 dinara. Roditelji devojčice navode da samo jednu tubu gela koji dete sada koristi za zarastanje ožiljka plaćaju od 2.000 do 4.500 dinara.

- Za uplatu sam saznao kad mi je na telefon stigla SMS poruka o prilivu na račun od osiguranja. Rekli su mi da ću tek dobiti pismeno obrazloženje o iznosu, koji je više nego sraman. Školsko osiguranje, za koje sada vidimo da je zavlačenje ruke u džep roditelja, tek će mi poslati pismeno obrazloženje zašto je taj iznos toliki, a ne veći. Dete je imalo teške telesne povrede opasne po život. Njeno stanje je bilo kritično. U Beogradu lekari punih pet dana nisu želeli da daju nikakve prognoze, sve dok se disanje nije stabilizovalo. Pre dve nedelje je u pratnji majke pošla u školu. O traumama koje ona danas ima radije ne bih da govorim. Kad smo videli da je osiguranje 3.720 dinara, mislili smo da je posredi greška. Međutim, kad sam pozvao ekspozituru osiguravajuće kuće u Čačku, rekli su mi da nije greška, da mi je taj novac uplaćen na račun i da će mi pismeno stići obrazloženje zašto je to tako. Usmeno su mi kazali da se u izveštaju lekara navodi da se ne vide oštećenje, kao i da u ovom slučaju nema posledica po dete - priča Petar, koji je već angažovao advokata i priprema tužbu protiv osiguravajuće kuće. Kaže da će im uplaćeni novac vratiti.

Inače, devojčica Anastasija F. je osiguranje platila preko OŠ „Filip Filipović“ u Čačku, za prošlu školsku godinu, i ono je iznosilo oko 200 dinara po učeniku.
Prema važećim zakonima, učenici bi preko škole trebalo da su osigurani od početka do kraja školske godine 24 sata dnevno, čak i kad nisu u školi.

Osnovno osiguranje se najčešće odnosi na pokriće troškova lečenja u slučajevima povređivanja, lomljenja ekstremiteta, invalidnosti.

Izvor: Kurir.rs
Foto: todocoleccion

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost