Izvor:
13.11.2017 u 04:11
0

SLUČAJ JELENE MARJANOVIĆ: Napadač od samog početka imao nameru da je ubije!

Devet udaraca oštrim predmetom u potiljak usmrtilo je Jelenu Marjanović pre 19 meseci. Kako objašnjava forenzički psiholog Milan Kostić, ovakav način ubistva ukazuje na to da je napadač od samog početka imao nameru da je ubije.

Tragična sudbina pevačice iz Borče intrigira Srbiju već 19 meseci. Ubica je pevačicu napao sa leđa, nakon čega joj je zadao devet udaraca oštrim predmetom u glavu.

Prema rečima forenzičkog psihologa Milana Kostića, glava je najvitalniji deo tela, te povrede koje se nanose udarcima u nju u nekom sukobu koriste se kao siguran dokaz da napadač želi da žrtvi nanese tešku povredu ili smrt.

– Smrtne povrede se najviše vezuju za gornji deo tela. Kada neko iznese odbranu da to nije hteo da učini, to se u sudskoj praksi ne priznaje kao tačan iskaz nego se uzima kao teška povreda u kojoj postoje ubilačke namere – pokušaj ubistva. Taj napad na glavu je dokaz ubilačke namere – navodi Kostić.

Kako objašnjava, gledano sa psihološke strane, svaki čovek zna da ono što se nalazi na glavi ukoliko je ozbiljno povređeno može da izazove štetne posledice ili smrt.

– Napad na gornje delove tela je vrsta dokaznog materijala da neko može da se tereti da je želeo smrtni ishod. U konkretnom slučaju Jelene Marjanović, može da se zaključi da su udarci bili dovoljni za postizanje tog cilja i da tu postoji namera da dođe do smrti pokojnice – naglašava Kostić.

Ženske osobe su one koje najčešće trpe ovakvu vrstu oštećenja.

– To je jedna vrsta sudske statistike. Ja bih se pozvao kao napadom na život i telo, to su najozbiljnije povrede i kada do toga dođe akcija se prekida. To govori o nameri da postoji celishodna akcija. Taj cilj se već ispunio. Nema potrebe da se sakati jer nije to bio cilj. Kada bi bio u pitanju patološki afekat treba uzeti u obzir da su ovakve povrede došle u određenoj situaciji u kojoj nije bilo ni vremena da nešto duže traje, a mislim da sve što se odigralo oko ubistva pevačice nije trajalo duže od minut, dva. Jer su povrede bile u nizu – naglašava on.

On zaključuje da su povrede na glavi Jelene Marjanović nanete jedna za drugom, te se samim tim govori o ubistvu iz strasti.

– Povrede u nizu koje kratko traju govore o tome da se u stvari iskaljuje bes – zaključuje on.

Izvor: Informer.rs
Foto: Twitter/svetrs, Twitter/VOLIMPODGORICU

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter