Izvor:
18.11.2017 u 20:08
0

RASTE BROJ ŽRTAVA: Poplave u Atini odnele 19 života! (foto)

Broj nastaradalih u poplavama u Atini porastao je na 19 otkrićem beživotnog tela muškarca u skladištu u opštini Mandra i dva tela u moru u zalivu Elfesina, južno od Mandre, izjavili su zvaničnici.

Ukupno šest osoba se vode kao nestale u Mandri, zapadnom predgrađu grčke prestonice i za sada se ne zna da li pronađena tela imaju veze sa nekim od netsalih, preneo je AP.

Velika oluja, praćena obilnim padavinama, ponovo je pogodila juče Atinu zbog čega je poplavljen glavni put u zapadnom predgrađu Keracini, a saobraćaj je u prekidu.

Vatrogasna služba je saopštila da je primila 910 poziva za pomoć od srede. Pripadnici te službe su dosad spasili 96 ljudi koji su bili zarobljeni u vozilima i kućama.

Ovo su najgore poplave koje su poslednjih decenija pogodile atinsku oblast, navodi AP.

Stanovnici zapadnih oboda grčke prestonice Atine pokušavaju da očiste nered koji su izazvale poplave koje su ulice pretvorile u bujice pune blata.

Od 23 povređenih, 12 se još nalazi u bolnici, među kojima je i 82-ogodišnja žena za koju se navodi da je u ozbiljnom stanju na odeljenju za intenzivnu negu, saopštio je u četvrtak Nacionalni centar za zdravstvene operacije.

Ranije je grčki premijer Aleksis Cipras proglasio nacionalnu žalost.

– Ovo su veoma teški trenuci za Grčku. Proživljavamo veliku katastrofu – rekao je Cipras u obraćanju javnosti, prenosi Rojters.

Grčki premijer je naveo da će bez odlaganja biti usvojene mere podrške za ugrožena domaćinstva i preduzeća.

Mnogi su ostali bez krova nad glavom nakon što je vodena stihija poplavila dva priobalna grada, Nea Peramos i Mandra, zapadno od grčke prestonice, posle obilne kiše koja je padala celu noć utorak na sredu.

Tanjug
Foto: Twitter/globalfloods‏

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter