Izvor:
20.11.2017 u 14:12
0

VRŠNJAČKO ZLOSTAVLJANJE U MALOM MOKROM LUGU: Otac siledžije obračunao sa razrednom starešinom i pedagogom škole!

Pošto je osvanula informacija o vršnjačkom zlostavljanju u OŠ “Dragojlo Dudić” u beogradskom naselju Mali Mokri Lug, kada je učenica osmog razreda D. P. prijavila školske drugare A. M. i L. J. da su je više puta, u prethodne dve godine, primoravali na oralni seks, a pre četiri dana dali joj i marihuanu, u ovoj osmoletki se dogodio još jedan incident. Otac maloletnog A. M., prema nezvaničnim saznanjima verbalno se, u petak posle završenih časova i Nastavničkog veća, obračunao sa razrednom starešinom i pedagogom škole.

Prema rečima Dubravke Maljukan Drljača, pedagoga škole, umesto da nakon razgovora sa roditeljem dečaka prijavljenog za zlostavljanje školske drugarice pronađu neko rešenje, zbog njegove neprimerene reakcije morala je da reaguje i policija.

– Škola ima tim koji se bavi nasiljem nad decom i zanemarivanjem problema – kaže Maljukan Drljača. – Ja sam na čelu tog tima. Na sednici u petak, razredna Jasmina Aleksić i ja smo pozvali oca maloletnog A. M. da pronađemo neko rešenje. Umesto pomoći, on nas je provocirao. Bio je bahat i govorio je kako je zadovoljan što njegov sin dira devojke, a ne muškarce.

– Vi ste plaćeni da trpite mog sina i mene.

Na poziv, došla je i policija koja je napravila zapisnik.

Kako je istakao direktor OŠ “Dragojlo Dudić”, Đuro Kosić, škola je uradila sve što je u njenoj nadležnosti, a sada je sve na organima reda. U međuvremenu, majka zlostavljane devojčice, Mira P. ispričala je da se njena ćerka sada oseća dobro i da je dobila preporuku pedagoga da desetak dana ne dolazi u školu.

– Pre tri meseca mi se poverila da je taj dečak maltretirao, ali kada smo otišli u školu, sve je opovrgla. I ranije je imala problema sa njim, ali su svi govorili da ona laže. Međutim, toga dana kada se sve saznalo pozvala me plačući i rekla da je taj dečak maltertirao i da joj je dao drogu i terao da plati 1.500 dinara. Tom prilikom, povredila je i ruku jer su je vukli.

Kako tvrdi majka, ona je potom otišla u školu i paketić predala razrednoj.

– Za njenu razrednu imam samo reči hvale – priča Mira. – Ona je odmah obavestila policiju. Čim je policajac ugledao, procenio je da je reč ne samo o maltretiranju i nuđenju narkotika već i o seksualnom zlostavljanju. Ona je potom sve priznala.

Prema rečima naše sagovornice, i ranije je primećivala da se ćerka problematično ponašala i zbog toga je po preporuci razredne vodila na razgovore sa psihologom.

Na potezu inspekcija

Slučaj je izašao u javnost nakon što je devojčica D. P. u sredu uplakana došla kod nastavnice i pokazala joj narkotik uvijen u foliju. Ispričala je da su je uznemiravala dva učenika i da su joj oni to dali. Nastavnica je potom slučaj prijavila policiji, a izjave su dali i devojčica i oba dečaka u prisustvu roditelja. Ovaj predmet je već u Timu za prevenciju nasilja u školama. Od sutra će, kako saznajemo, proceniti da li je škola preduzela sve neophodne mere, te da li je potreban vanredni inspekcijski nadzor ili samo poseta provetnih savetnika školi.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Zenicablog

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter