Izvor:
09.12.2017 u 16:05
0

SPECIJALNO TUŽILAŠTVO ZAVRŠILO ISTRAGU: Nebojša Čović ponovo optužen, preti mu do 12 godina zatvora!

Sa još petoro sumnjiči se za zloupotrebe prilikom izgradnje stanova za Srbe sa Kosova i Metohije

Tužilaštvo za organizovani kriminal, nakon sprovedene istrage, ponovo je podiglo optužnicu protiv predsednika KK Crvena zvezda Beograd Nebojše Čovića i još petoro osumnjičenih koji se terete za zloupotrebe i prisvajanje novca koji je bio namenjen Srbima sa Kosova i Metohije.

Za krivično delo koje je Čoviću stavljeno na teret zaprećena je kazna od dve do 12 godina zatvora.

– Zbog opravdane sumnje da su izvršili krivično delo zloupotrebe položaja optužnica je podignuta protiv Čovića, Anđelke Radenković, Dragana Kalabe, Draška Pašića, Bojana Radovanovića i Branke Krivokapić Tanasijević.

Tužilaštvo je, podsetimo, istragu protiv Nebojše Čovića, nekadašnjeg šefa Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju, pokrenulo krajem avgusta 2014. zbog sumnje da je od januara 2003. do septembra 2005. sa ostalim saradnicima zloupotrebio položaj prilikom otkupa i izgradnje nekretnina. Kako je navedeno u naredbi za sprovođenje istrage, oni se sumnjiče za pribavljanje protivpravne imovinske koristi u iznosu od oko 850 miliona dinara.

– Sumnja se da su zloupotrebe vršili u poslu otkupa nekretnina u Severnoj Kosovskoj Mitrovici, odnosno da su u dogovoru s vlasnicima privatnih firmi omogućili da se na osnovu fiktivne dokumentacije izvrše nezakonita plaćanja. Koordinacioni centar za KiM, na čijem je čelu bio Čović, kako se sumnja, uplatio je preduzeću „Daka“ skoro 426 miliona dinara za otkup samo 18 objekata, za šta ne postoji adekvatna dokumentacija – objašnjava sagovornik upućen u istragu.

On navodi i da je optužnica, koja je već više puta vraćana na dopunu, dostavljena okrivljenima i njihovim braniocima kako bi se na nju izjasnili.

Izvor: Kurir.rs
Foto: kkcrvenazvezda.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter