Izvor:
28.12.2017 u 23:53
0

NOVO OTKRIĆE FORENZIČARA: Jelenino telo doneto na nasip! VEŠTAČENJE JELENINOG TELEFONA OTKRIVA SVE!

Osoba koja je dovezla telo Jelene Marjanović dobro poznaje lokaciju, jer je mesto na kom je nađen leš jedino kome se može prići a da se ne ostave tragovi

Centar za forenzička istraživanja (CFI) iz Novog Sada izneo je nove nalaze i mišljenja kojima potvrđuje ranije iznetu teoriju da pevačica Jelena Marjanović (33) u aprilu 2016. nije ubijena na nasipu u Borči, već da je njen leš kasnije tu donet i bačen.

Milan Šipka, direktor CFI, tvrdi da su prilikom analize mesta na kom je pronađeno telo pevačice uočili detalje koji mogu biti od presudne važnosti za dalji tok istrage.

– To je jedino mesto gde se može doći do vode a da se ne lomi šiblje koje obilno raste pored kanala. Iz ovoga smo izvukli zaključak da je ubica ili osoba koja je dovezla Jelenino telo dobro poznavala nasip. Shodno tome sledi da je ubica unapred morao znati za ovo mesto i da tu može prići vodi i baciti telo, bez mogućnosti da na šiblju ostanu tragovi tkanine, kože ili krvi – objasnio je Šipka.

Ovim se, kako tvrdi Šipka, isključuje mogućnost da je pevačica ubijena na nasipu, u bližoj ili daljoj okolini mesta gde je pronađen leš.

– U bližoj okolini nisu pronađeni tragovi krvi, a nema nikakvog logičkog objašnjenja zašto bi ubica nosio telo više stotina metara da ga baš ovde baci u vodu, rizikujući da bude viđen i kasnije identifikovan – smatra Šipka.

U prilog toj teoriji idu i tvrdnje koje je izneo sam Zoran Marjanović, a koji je kazao da je u trenutku kada mu je Jelena nestala iz vida na nasipu bilo desetak osoba.

– Zbog svega toga ostajemo i pri tome da je smrt nastupila u noći između 1. i 2. aprila. Za to imamo više tragova i indicija. Jelenu niko od njenih rođaka i prijatelja nije video niti se s njom čuo u periodu posle 17.30 sati, kada je navodno nestala. Nadamo se da će veštačenje listinga Jeleninog telefonskog broja dati objašnjenje – ističe Šipka i objašnjava da izjava Jelenine majke Zorice o tome da je razgovarala s ćerkom nakon 17.30 časova ne može koristiti u sudskom postupku.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter