Izvor:
05.01.2018 u 04:32
0

DETALJI POŽARA U PORODINU: Dečica stradala zbog kratkog spoja u radiju!

Požar u kome su stradali dvogodišnji dečak i njegova godinu dana mlađa sestra u žabarskom selu Porodin izbio je zbog kratkog spoja u radiju, koji je bio ugrađen u krevet – pokazuju nezvanični rezultati istrage.

Deca su bila na krevetu kada je došlo do kratkog spoja u radiju. Varnica je brzo zahvatila krevet i nesrećnoj deci nije bilo spasa.

Majka Milica, koja je, navodno, bila u drugoj sobi, nije mogla od vatre da priđe deci.

Istrčala je iz kuće i otrčala do najbližeg komšije koji je pozvao vatrogasce. Nažalost, nesrećnoj deci nije bilo spasa.

Tela mališana su još uvek na obdukciji u Opštoj bolnici u Požarevcu. Iako zvaničnih podataka nema, sumnja se da su se dečak i devojčica ugušili. Njihova tela pronašli su vatrogasci nakon što su lokalizovali požar.

Deda dvoje poginulih mališana držeći igračku spasenu iz vatre jecao je ispred kuće.

Voleo sam tu decu i više nego što možete da zamislite, više nego da su moji unučići. Anđeli moji, vratite se, hoće deda da se igra sa vama. Ko će sad mene svako jutro da budi i viče: "Deda, deda?" Kako ću ja bez mojih anđela? – ovim rečima sa suzama u očima ispričao je Miroslav Draganić, čovek u čijoj kući je izgorelo dvoje mališana.

On nakon tragedije, za smrt mališana, krivi svoju snajku, majku S. i S. jer je kada je videla vatru potrčala da zove pomoć, "a ne da spasava decu." Nesrećna žena, međutim, ispričala je da je u tom trenutku bila u drugoj sobi i da od vatre nije mogla da priđe deci.

Koja majka ne bi skočila u vatru za svoju decu? – izgovara deda Miroslav za beogradske medije.

On Milicu, optužuje i da je do požara došlo njenom greškom.

Milica je umela da sipa naftu u špret da bi bolje goreo. Govorio sam joj da to ne radi, da će zapaliti kuću, ali nije slušala – optužio je Miroslav svoju snajku.

Oprostila se fotografijom na društvenoj mreži

Milica Jeremić, majka nastradalih dečaka i devojčice, juče nije želela da razgovara sa novinarima, a od svojih mališana oprostila se i fotografijom koju je objavila na Fejsbuku.

"Sreće naše, ljubavi mamine i tatine, počivajte u miru. Neka vas dragi bog čuva i na onom svetu", napisala je Milica ispod fotografije sa suprugom i dvoje dece.

Živeli teško

Komšije kažu da je ova porodica teško živela i da su jedva sklapali kraj sa krajem. Martin se, kažu, bavio sečom drveća po šumama.

Blic.rs
Foto: Facebook-printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter