Izvor:
08.01.2018 u 18:05
0

PUNE RUKE POSLA NA CARINI: Marihuana i devize otkrivene tokom praznika!

Carinici su 6. i 7. januara na graničnim prelazima sa Mađarskom i Rumunijom sprečili dva pokušaja krijumčarenja i zaplenili kilogram marihuane i 13.000 neprijavljenih evra, saopštila je Uprava carina.

Marihuana je otkrivena na izlazu graničnog prelaza Horgoš i nedelju oko pet sati ujutru, kada je na red za kontrolu došao autobus koji saobraća na relaciji Prizren – Ahen.

Tokom kontrole autobusa kojim je upravljao 45-godišnji srpski državljanin, albanske nacionalnosti, carinski službenici su na pitanje da li neko ima nešto da prijavi za kontrolu, dobili negativan odgovor. Ubrzo je iznad sedišta broj 35-36, na kojima niko nije sedeo, u torbi koja se nalazila na polici za odlaganje ručnog prtljaga, otkriven paket u kome se nalazilo kilogram marihuane.

Prethodnog dana, na ulazu graničnog prelaza Vatin kod državljanke Jermenije sa stalnim boravkom u Srbiji otkriveno je 13.000 neprijavljenih deviza – evra i rumunskih leja.

Putnica se iz Rumunije u mercedesu rumunskih registarskih oznaka uputila ka Srbiji, a na pitanje carinika da li sa sobom nosi novac u gotovini, odgovorila je odrično. Međutim, detaljnom kontrolom automobila u ženskoj tašni koja se nalazila na sedištu pronađeno je ukupno 21.000 evra i 9.520 rumunskih leja (oko 2.000 evra).

S obzirom na to da devize nije prijavila, putnici je vraćen dozvoljeni iznos od 10.000 evra, dok je 13.000 evra privremeno zadržano, navadeno je u saopštenju.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter