Izvor:
11.01.2018 u 13:37
0

Ispovest Veljka koji se sa prijateljicom survao u Dunav kod Ada Huje: Rekla mi je da se tu oseća spokojnije, da je voda smiruje – a onda smo se umalo udavili!

Nije ni trebalo da budem ovde, trebalo je da budem na Jahorini, ali na neke stvari u životu ne možeš da utičeš, kaže Veljko B. (50), koji je u utoraka sa prijateljicoma Andrijanom J. (26) pukom srećom prošao bez težih posledica kada je "ford" u kojem se nalazili sleteo u reku kod Ada Huje.

Iako je prostrujala vest da su švaleri upali u Dunav, on kaže da je Andrijana nećaka njegovog prijatelja koja je imala težak period za sobom, pa su hteli malo mira i spokoja pored reke. Umesto toga umalo su stradali u njoj.

– Ujutro oko devet sati zazvonio mi je telefon. Pogledao sam i video Andrijanin broj. Javio sam se i po njenom glasu prepoznao da nešto nije u redu. Zamolila me je da dođem po nju jer joj je loše i htela je da izađe na svež vazdug, da prošeta… Andrijana je imala jako težak period proteklih dana, ostala bez nekoliko dragih osoba u životu i iskren prijatelj joj je potreban u ovim momentima. Znala je da na mene može uvek da se osloni, zato me je pozvala – nastavlja priču Veljko.

On kaže da je predložio Andrijani da odu na piće, ili da prošetaju po centru garda, ali da je ona tražila da je odvezem na reku.

Rekla mi je da se samo tu oseća spokojnije, i da je voda smiruje. Zbog toga smo došli do Ada Huje – priča Veljko i dodaje ne zna kako je auto sleteo u vodu jer je siguran da je povukao ručnu.

Da se nešto čudno dešava primetila je Andrijana.

– Parkirao sam auto uz reku i pričao sa njom. U jednom momentu mi je rekla: "Nešto se dešava sa kolima, upašćemo u vodu, udavićemo se." Pokušao sam da reagujem ali, nažalost, auto je već počeo da tone. U tom momentu znao sam samo da treba da otvorim prozore pre nego što voda skroz potopi automobi, što sam i uradio – priseća se on.

Izašao je kroz prozor, otplivao do mesta suvozača, zgrabio Andrijanu za kaput i izvukao je iz automobila.

– Sve se odigralo u roku od nekoliko sekundi. Kada smo isplivali auto je već bio na dubini od oko 6 metara. Prišao nam je radnik broda koji se nalazio nedaleko od mesta gde je automobil potonuo i zbrinuo nas na brodu. Dao nam je da obučemo suvu odeći i odmah pozvao Hitnu pomoć koja je Andrijanu odvezla u Urgentni centar. Nema povrede samo se nagutala vode i uplašila, a ja sam, živ i zdrav.

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter