Izvor:
19.01.2018 u 23:00
0

Nezaposleni lala vraćao se iz Nemačke: Carinik je rutinski otvorio gepek, i video ljubičastu spravu, znao je da gleda u blago! (FOTO)

Carinici su u saradnji sa policijom, na graničnom prelazu Horgoš, sprečili krijumčarenje uređaja za proizvodnju kriptovalute bitkoin i opreme za uzgoj marihuane, saopštila je danas Uprava carine.

Neobičan slučaj je otkriven tokom noći 18. januara na ulazu u zemlju, kada je u traku za putnike koji nemaju ništa da prijave stigao „reno espejs“ novosadskih registarskih oznaka.

Automobilom je upravljao 38-godišnji srpski državljanin iz Vojvodine, nezaposleni mesar, koji se iz Nemačke uputio u mesto gde živi.

Putovao je u društvu jednog saputnika i dva kućna ljubimca koji su imali uredne pasoše.

Iako su oba putnika rekla da osim ličnog prtljaga nemaju ništa da prijave, uskoro je utvrđeno da se u gepeku automobila nalaze delovi uređaja za proizvodnju kriptovalute bitkoin u vrednosti od preko 10.000 dolara.

Ukratko, bitkoin predstavlja virtuelnu valutu koja nastaje procesom rudarenja "mining", za šta je neophodan specijalni računar koji može da rešava komplikovane jednačine i tako proizvodi virtuelni novac.

Daljim pregledom prtljažnika carinici su pronašli i neprijavljenu opremu za koju se sumnja da je bila namenjena za laboratoriju za uzgoj marihuane.

Među opremom su se nalazili: šator "Grow PRO 2.0", 2 regulatora rasvete, 2 reflektujuća zastora, 2 držača lampe, 1 led svetlo, kao i nekoliko specijalnih sijalica, navedeno je u saopštenju.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter