Izvor:
05.03.2018 u 14:49
0

POPLAVE ZASTRAŠILE SRBIJU: Vanredna situacija na jugu i zapadu zemlje, evo šta nas očekuje narednih dana!

Među poplavljenim mestima su Prokuplje, Kuršumlija, Zaječar, Doljevac…

Vodostaj Dunava od juče je u opadanju, nivo Drave i Tise stagnira, dok nivo Save, Drine i Morave od juče raste, stoji na sajtu RHMZ. U mnogim mestima došlo je do izlivanja, zbog čega su mnoga imanja i domaćinstva poplavljena.

Među poplavljenim mestima su Prokuplje, Kuršumlija, Zaječar, Doljevac… U ovim mestima proglašena je vanredna situacija, a stanje je zabrinjavajuće, pa su brojne službe na terenu.

U Prokuplju se srušila kuća zbog klizišta, a do sada je evakuisano 80 ljudi, među kojima je 35 dece. U Doljevcu je evakusano 13 osoba, a među njima je i beba.

Prema RHMZ-u, temperature vode su: na Dunavu oko 1.5°C, na Savi oko 2.6 °C, na Velikoj Moravi oko 2.2 °C, na Tisi oko 1.4 °C i na banatskim vodotocima oko 1.2 °C, što je ispod prosečnih vrednosti temperatura vode za mart.

Velika količina vode i poplavljen kolovoz od jutros su uslovili obustavu saobraćaja na deonici Kruševac – Ðunis, zbog izlivanja reke Južne Morave u mestu Ðunis, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Prema podacima Uprave granične policije, zadržavanja za teretna vozila na izlazu iz Srbije na prelazima Batrovci i Šid su 120 minuta, a na Gradini 100 minuta.

Na graničnom prelazu Gostun saobraćaj je obustavljen zbog odrona na putu u međuprostoru.

Na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta.

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter