Izvor:
10.03.2018 u 01:48
0

„NEMOJTE ME ZVATI, IZDRŽAĆU I OVO“: Vesni je preminuo muž, a onda je policija zakucala na vrata i ODVELA JE U ZATVOR!

Srbiju je prekjuče potresla i šokirala priča o ženi iz Gornjeg Milanovca koja je zbog neplaćene kazne od 5.000 dinara završila u ženskom zatvoru u Požarevcu. Njene komšije kažu da ne znaju da li da se smeju "lakrdiji" ili da plaču od žalosti zbog sudbine koju je Vesna Nedeljković (58) dočekala u tim godinama.

Vesna je, naime, nedavno ostala udovica, a iza supruga koji je iznenada preminuo ostali su pištolj i lovačka puška sa urednim dozvolama.

Nesrećna žena završila je iza rešetaka jer u zakonski propisanom roku nije predala oružje pokojnog muža. Njen greh je, kako kažu, to što nije čitala šta piše na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova, pa je ostala neobaveštena o propisima.

Smatrajući sebe nedužnom, Vesna je odbila da plati kaznu i zbog toga je sada u zatvoru.

– Mi smo u neverici, mada Vesnu svi znaju kao ženu koja kada nešto zacrta to i uradi. Ako je rekla da nije znala za rok, garantujem da je istina i siguran sam da joj ponos nije dozvolio da plati kaznu. Ne osuđujem ja ni policiju, oni rade svoj posao, sprovode zakon, ali se pitam kakav je to zakon? – kaže jedan od komšija.

Podrška Vesni stiže od komšija, prijatelja, putem elektronskih mreža, ali ona to još ne zna jer je u zatvoru.

Njen sin, takođe, napominje da je ona ponosna i pravična žena.

– Ne bi se požalila ne znam koliko da je boli. Ali ja sam video u njenim očima tugu i razočaranje zbog nepravde koja joj je naneta i odlučio sam da neću ćutati. Izneo sam priču u javnost i iskreno se nadam da ja ovako mali mogu kroz naš bolan primer uticati na neke krupne promene, jer definitivno se takav zakon i principi moraju menjati – kaže njen sin Vojkan.

Kako dodaje njegova majka je "laf, borac i čovek na kvadrat".

– Moja majka ničim nije zaslužila to što se dogodilo. Verujte da se jedem iznutra, ne spavam mirno jer ne znam kako joj je u zatvoru. Kada je krenula rekla je: nemojte se sekirati i nemojte zvati, izdržaću i ovo – priča Vojkan.

Vesna živi skromno i pošteno od penzije na koju je ostvarila pravo nakon suprugove smrti. Komšije kažu da je hrabro nosila bol zbog gubitka supruga, ali da se od istog još nije oporavila.

– Na svu muku da je zadesi ovo?! Strašno – kaže meštanka Gornjeg Milanovca.

Blic
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter