Izvor:
09.08.2016 u 23:48
0

BUKTI POLITIČKI SUKOB NA KOSOVU: Bomba na kuću predsednika Komisije za demarkaciju!

Na terasi kuće predsednika Komisije kosovske vlade za demarkaciju sa Crne Gore, Murata Mehe, pronađena je eksplozivna naprava.

– Timovi se nalaze na licu mesta, gde je pronaden sumnjivi predmet na terasi kuće porodice Meha – izjavila je Fljorije Ahmeti iz tzv. Kosovske policije .

Na licu mesta, pored policije, nalaze se i vatrogasci, hitna pomoć i jedinice za deaktiviranje eksplozivnih naprava, dok je kompletna ulica blokirana.

Dojava o bombi stiže samo nekoliko sati nakon što je tokom sednice Komiteta spoljnih poslova u jednoj od sala kosovske skupštine, a na kojoj se raspravljalo o ratifikaciji Sporazuma o demarkaciji, bačen suzavac.

Istovremeno, kamenovana je i zgrada kosovske vlade.

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji osudio je podmetanje eksplozivne naprave u porodičnoj kući Murata Mehe i poručio da je to krivično delo i istovremeno upozorenje s ciljem uznemiravanja i sa tendencijom gaženja vladavine zakona na Kosovu.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Veselji kaže da je reč o ozbiljnom prekršaju koji je u suprotnosti sa moralom albanskog naroda.

Veselji je poručio da počinioci treba da budu identifikovani i privedeni pravdi kako ne bi ostali anonimni i nekažnjeni.

– Naši građani moraju da imaju poverenje da kosovske vlasti mogu u potpunosti da im obezbede sigurnost, javni red i vladavinu prava – poručio je Veselji.

Tanjug
Foto; Wikipedia.org

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter