Izvor:
23.05.2018 u 13:19
0

SLUČAJ TATON: Danas nova presuda Dejanu Puzigaću za ubistvo francuskog navijača!

Viši sud u Beogradu danas će, po drugi put, izreći presudu Dejanu Puzigaći koji je optužen da je jedan od organizatora ubistva francuskog navijača Brisa Tatona 2009. godine u Beogradu.

Puzigaća je šest godina bio u bekstvu, zbog čega je u odsustvu je osuđen na 32. godine zatvora, da bi potom Apelacioni sud tu presudu smanjio na 14 godina zatvora.

Ponavljanje suđenja odobreno je nakon njegovog hapšenja u Grčkoj 2016. godine i izručenja Srbiji.

Tokom skrivanja se zamonašio u ruskom manastiru na Tajlandu i uzeo monaško ime Sava i na suđenjima se pojavljivao u monaškoj mantiji.

Na iznošenju završenih reči, Puzigaća je negirao krivicu navodeći da nikada nikome nije učinio ništa nažao, a kamoli poželeo smrt ili počinio ubistvo.

Bris Taton (28) je prebijen 17. septembra 2009. na Obilićevom vencu, u centru Beograda, uoči utakmice Partizana i francuskog Tuluza.

Njega je pretukla grupa navijača, a preminuo je 12 dana kasnije od zadobijenih povreda.

Osim Puzigaće i Đordja Prelića, koji je nedavno pravosnažno osuđen na 10 godina zatvora, svi ostali optuženi za umešanost u Tatonovo ubistvo pušteni su iz zatvora na uslovni otpust ili su izdržali zatvorske kazne.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter