Izvor:
30.05.2018 u 14:35
0

Izveštaj američkih forenzičara: Jelena na nogama imala „betonske cipele“ da leš ne bi isplivao!

Telo brutalno ubijene Jelene Marjanović (33) imalo je "betonske cipele" da ne bi isplivalo iz kanala u Borči!

Na osnovu položaja u vodi, leš je bio savijen u stomaku, a ruke i noge su bile zaglavljene u mulju i okovane kamenjem, tvrdi Robert Kajsler, Srbin sa Floride, koji se obratio državnoj policiji u gradu Tampa na Floridi i tražio da se urade analize fotografija sa kanala u Borči.

U izveštaju, navodi da je telo izronilo na površinu vode tek kada je vatrogasac svom težinom stao na njega!

– Leš je isplivao kada vatrogasac nije uspeo da preskoči kanal. On je upao u vodu i slučajno ga nagazio, posle čega je telo isplivalo. Vatrogasac je video patiku s druge strane kanala i pokušao je da ga preskoči da bi je dohvatio. Kada je telo isplivalo, svi su bili šokirani prizorom. Jelena je bila savijena u stomaku, a ruke i noge su joj bile zaglavljene u mulju i okovane kamenjem. Ležala je licem okrenuta nadole, zarivena u blato. Ubice su bile nemilosrdne dok su je zarivale u zemlju. Utvrđeno je da su često obilazili mesto zločina i proveravali da li sve teče po planu! – navodi se u novom nalazu američkih forenzičara.

Leš je noću bačen u kanal, jer su ubice utrošile mnogo vremena na njegovo nameštanja u vodi kako ne bi isplivalo na površinu.

– Na osnovu fotografija je uočljivo da leš nije samo odbačen, već da je posle zločina utrošeno silno vreme za nameštanje u kanalu. Na osnovu kože, najviše na tabanima i dlanovima, gde je najdeblja, po naborima i boji se ocenjuje koliko je leš proveo u vodi. Jelenine lične stvari, gornji deo trenerke, gumica za kosu, telefon i patike, namerno su pobacani, s namerom da leš bude nađen. S desne strane kanala je nasip kojim je žrtva navodno, trčala i tu je nađeno najviše njenih ličnih stvari. S druge strane kanala je brisan prostor, njive koje vode do asfaltiranog puta i na tom delu je bačena samo jedna patika. Policija ne bi našla leš da na toj lokaciji nisu bile pobacane njene stvari. Pitanje je zašto je neko potrošio toliko vremena na nameštanje leša u vodi, a kasnije je namerno pobacao njene stvari, s namerom da telo bude otkriveno. Bizarni potezi, slični ovom u Borči, preduzimaju se uglavnom kada glavni akter zločina hoće sebi da osigura alibi ili kada se prvobitni plan ne odvija kako treba – objašnjavaju stručnjaci.

Robert Kajsler objašnjava da je veštačenje na Floridi urađeno na njegov lični zahtev, isključivo na osnovu materijalnih dokaza i fotografija sa kanala u Borči.

– Postoji dobar razlog zbog kojeg sam se umešao u slučaj. Smatram da treba pokrenuti novo veštačenje i objaviti rezultate da bi javnost u Srbiji i šire saznala da je Jelena prvo mučena, da se nad njom iživljavalo više osoba i da su je ubice na kraju bacile u kannal. Prvobitni plan je bio da je bace u kanal, jer su pretpostavili da je tamo niko neće naći. Međutim, kasnije je ta zamisao izmenjena, pa je odlučeno da se prikaže da je ona, navodno, žrtva manijaka. Ovo veštačenje je realno. Jelena u Srbiji zaslužuje novo veštačenje, a javnost istinu – kaže Kajsler na kraju razgovora.

alo.rs
Foto: arihva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter